BUSINESS CLUB. Cel mai mare târg tehnologic din istorie se deschide la Las Vegas

Data publicării:
ces

CES, târgul de tehnologie din Las Vegas, devine tot mai mult un salon auto. Pe lânga companiile IT vor avea standuri acolo General Motors, Toyota, Volkswagen sau BMW. Ca să lase în urma scandalul emisiilor, Wolkswagen va prezenta conceptul unei noi maşini electrice despre care nu a oferit foarte multe detalii. Iar Ford ar urma să anunţe la CES colaborarea cu Google pentru dezvoltarea unor maşini cu şofer automat. Google estimează că, până în 2020, vor circula 10 milioane de maşini autonome.

CES este totuşi un târg al electronicelor, iar la ediţia din acest an, televizoarele vor încerca sa îşi asigure prezenţa în sufrageriile din toată lumea pentru mult timp de acum încolo. Samsung a anunţat că toate televizoarele pe care le va lansa de acum încolo vor fi dotate cu platforma SmartThings, care le permite să se conecteze la toate electronicele inteligente din jur. Televizorul devine astfel principalul dispozitiv electronic din casă. Şi, în acelaşi timp, îşi îndeplineşte tot mai bine funcţia pe care o are de decenii bune, aceea de a reda imagini în mişcare.

Panasonic va prezenta un televizor cu ecran OLED. Iar Disney, Warner, Sony şi alte mari studiouri cinematografice de la Hollywood vor participa la târgul din Las Vegas la o conferinţa despre rezoluţiile Ultra HD. Ceea ce înseamna că se pregătesc să lanseze conţinut de foarte înalta definiţie.

Însă televizoarele nu mai sunt singurele ecrane mari din casă. Drept dovadă uriaşa tabletă de pe uşa frigiderului pe care o vor prezenta cei de la Samsung la CES. Noile maşini de spalat şi uscătoare Whirlpool nu vor fi dotate cu ecrane uriaşe, ci vor primi în schimb butonul Amazon Dash care, odată apăsat, va comanda automat de pe internet detergent sau balsam de rufe.

În ultimii ani, târgul de tehnologie din Las Vegas a început să îşi deschidă porţile şi pentru startup-urile. Extinderea spaţiului expoziţional le-a permis companiilor nou înfiinţate să închirieze standuri mai mici şi mai ieftine în care să îşi prezinte inovaţiile. Iar anul acesta vor fi mai multe ca niciodată. Startup-uri precum Formlabs, MarkForged sau Voxel8 îşi vor prezenta imprimantele 3D, altele vor aduce la târg dispozitive ce pot fi purtate sau Roboţi.

CES 2016 are deschiderea oficială pe 6 ianuarie, însă primele conferinţe şi evenimente se vor desfăşura încă din această seară. Ca număr de expozanţi şi suprafaţă ocupată va fi cea mai mare ediţie organizată vreodată. Va fi cel mai mare târg de tehnologie din istorie. Însă marii absenţi vor fi producătorii de telefoane mobile. Aceştia îşi vor prezenta noutăţile la propria lor conferinţă de luna viitoare, din Barcelona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri