BUSINESS CLUB. iPod, gata de pensionare? Gadgetul pierde teren în fața telefoanelor inteligente

Data publicării:
ipod

În 2001, Steve Jobs prezenta lumii întregi iPod-ul. A fost primul din seria de gadgeturi care au ajutat Apple să cucerească lumea tehnologiei. De-a lungul timpului, playerul iPod a fost reinventat în diverse dimensiuni, forme și culori. Ecranul său a devenit din ce în ce mai mare, la fel și capacitatea de stocare a melodiilor.

Însă, în 2007, Apple a lansat primul său telefon inteligent. iPhone. A fost începutul sfârșitului pentru iPod. Încă de la prima sa generație iPhone a putut fi folosit și pe post de MP3 player. iPod a rămas însă pe piață. Acum mai este cumparat doar de cei care nu își permit un telefon inteligent sau de cei care nu vor să își uzeze iPhone-ul ascultând muzica pe el.

Mai este cumpărat și de cei care fac sport, căci iPod Shuffle este mult mai mic și mai ușor decât un telefon.

Potrivit datelor citate de site-ul Quartz, anul trecut vânzarile de iPod-uri au înregistrat cel mai scăzut nivel din 2005 încoace. Apple a încasat doar 4,4 miliarde de dolari în 2013 din vânzarea acestui dispozitiv, cu 21% mai puțin decât în 2012.

Așa ca Apple ar putea avea de ales între reinventarea iPod și pensionarea sa. Indiferent de soluția care va fi aleasă, iPod ramâne dispozitivul care a ajutat Apple sa se transforme dintr-o companie producătoare de calculatoare într-una producatoare de gadgeturi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri