BUSINESS CLUB. Tehnologia ne intră în haine

Data publicării:
tricou it

La compania israeliană HealthWatch, specialștii în confecții fac echipă bună cu experții în tehnică medicală. Au realizat acest tricou care are atât un electrocardiograf, cât și un emițător care permite conectarea la un telefon mobil.

Tricoul simte semnalele inimii înregistrate de electrocardiogramă și poate detecta starea în care se află purtătorul și inima sa și îi transmite aceste date, imediat, prin bluetooth și mai apoi prin telefon direct cardiologului”, explică Dov Rubin, vicepreședintele HealthWatch.

În cazul unei crize cardiace, durata de intervenție poate fi redusă substanțial. Tricoul poate fi purtat și de femeile gravide, pentru că electrocardiograful poate percepe și bătăile de inimă ale fătului.

Tricoul este dotat cu 12 electrozi de plumb, suficienți cât să ofere informații detaliate despre ritmul cardiac.

Dacă ai o problemă doar într-o parte a inimii, nu o poți vedea cu un singur electrod, așa cum au alți senzori, așa că poți să ratezi multe nereguli dacă nu ai o monitorizare atât de amplă precum cea a electrocardiografului cu 12 electrozi”, spune Chaim Lotan, medic cardiolog.

Și, în ciuda echipamentului din țesătură, tricoul este confortabil și poate fi spălat fără probleme, dau asigurări reprezentanții companiei.

Te duci la serviciu, faci sport, îți petreci timpul cu familia și nu ești deranjat în niciun fel”, susține Uri Amir, președintele HealthWatch.

Tricoul va fi lansat pe piață peste câteva luni. Pâna atunci, compania va mai testa electrocardiograful, dar va mai lucra și la design.

Pentru clienții care vor să fie la modă, hainele care monitorizează ritmul cardiac vor fi croite în mai multe culori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri