Cafeaua care poate fi cumpărată doar de pe Darknet, internetul ascuns

Data publicării:
chernyi black coffee

Compania rusească de cafea Chernyi Cooperative vrea să se remarce printr-o campanie de marketing inedită: vinde soiul de cafea Chernyi Black exclusiv pe Darknet.

chernyi black coffee
Foto: Cernyi Cooperative

Pentru utilizatorul obișnuit, partea „întunecată” a internetului înseamnă locul în care sunt comercializate produse ilegale. Chernyi Cooperative, o mică echipă de iubitori de cafea din Rusia consideră însă că Darknet-ul este singurul loc în care își pot vinde produsul, Chernyi Black.

Compania din Moscova a lansat un site accesibil doar cu Tor( cherniyx23pmfane.onion), software-ul care permite utilizatorilor să navigheze anonim pe site-uri altfel inaccesibile. Clienții care vor să cumpere cafeaua trebuie să descarce Tor, să viziteze site-ul și să folosească apoi Bitcoin sau Qiwi ca să cumpere un pachet de cafea. După ce-și aleg cafeaua de pe piața neagră, cumpărătorii primesc coordonatele locației fizice a magazinului de unde-și pot ridica produsul.

Cafeaua este periculoasă și nu ar trebui consumată zilnic - o idee preconcepută în Rusia”, a declarat Artem Temirov, cofondatorul Chernyi Cooperative, pentru AdWeek. „Nu ne plac stereotipurile și am decis să folosim ideea că băutura asta e un drog laolaltă cu stereotipul despre Tor, cum că ar fi o platformă care există doar pentru traficul de droguri”, a mai spus Temirov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri