Casa Albă ar putea înlocui BlackBerry cu smartphone-uri Samsung sau LG

Data publicării:
3354370-AFP Mediafax Foto-SAUL LOEB

Testele sunt derulate de departamentul intern de IT al preşedinţiei SUA şi de Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, o unitate militară responsabilă de comunicaţiile preşedintelui Barack Obama, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Probele sunt încă într-o etapă de început, iar eventuala adoptare a noilor smartphone-uri ar putea avea loc abia peste câteva luni.

Nu există, însă, indicii că Obama ar putea renunţa la BlackBerry-ul său modificat, a spus sursa.

„Putem confirma că Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, în linie cu restul Departamentului Apărării, testează şi utilizează o varietate de dispozitive mobile”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, care a refuzat însă să comenteze asupra modelelor în probe sau utilizate de Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze asupra informaţiei că smartphone-urile produse de companie s-ar afla în teste la Casa Albă.

„De mai bine de un deceniu, BlackBerry garantează securitatea comunicaţiilor mobile ale guvernului SUA şi numai BlackBerry este proiectat pentru a întruni standardele ridicate de securitate ale SUA şi ţărilor aliate”, a declarat un reprezentant al BlackBerry.

Obama a declarat anterior că foloseşte o tabletă iPad, produsă de Apple, pentru a citi. iPhone, smartphone-ul Apple, nu este inclus în programul de testare, a spus sursa citată.

BlackBerry pierde tot mai mulţi clienţi şi se confruntă cu pierderi şi probleme financiare semnificative. Compania controla în perioada de îneput circa 60% din piaţa smarphone din America de Nord, dar în prezent are o cotă de piaţă de numai 0,6%, potrivit firmei de cercetare IDC.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri