Cât au pierdut miliardarii cu afaceri pe internet din cauza scăderii acțiunilor

Data publicării:
bursa fb

La listarea pe bursă a Facebook, în primăvara anului 2012, averea lui Mark Zuckerberg a urcat la 20 de miliarde de dolari. Apoi, acţiunile Facebook s-au prăbuşit, iar fondatorul reţelei de socializare ajunsese la un moment dat la o avere de circa 9 miliarde de dolari. Anul trecut, compania a redevenit favorita investitorilor, acţiunile au crescut, aşa că Zuckerberg s-a văzut iar cu o avere de 20 de miliarde de dolari, potrivit unei analize CNBC.

Ultimele patru săptămâni au fost de rău augur pentru Zuckerberg, care a pierdut aproape 5 miliarde de dolari din cauza evoluţiei proaste a titlurilor Facebook pe bursă. Acţiunile s-au prăbuşit de la 72 de dolari în prima parte a lunii martie, la 58 de dolari, în prezent. Chiar şi aşa, şeful Facebook rămâne cu o avere de 25 de miliard de dolari.

Un alt mare pierzător este şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai mare magazin online din lume. Valoarea acţiunilor pe care le deţine la Amazon a scăzut cu peste 3 miliarde de dolari în ultimele săptămâni. De la un nivel de 380 de dolari atins în martie, acţiunile Amazon au ajuns la 320 de dolari. Bezos are acum o avere estimată acum la 29 de miliarde de dolari.

Fondatorii Google sunt următorii pe lista pierderilor la bursă. Larry Page şi Sergey Brin au pierdut împreună 2,5 miliarde de dolari din cauza reducerii valorii acţiunilor Google. Orice dolar în minus la cotaţia bursieră se transformă într-o pierdere uriaşă. În martie, acţiunile Google se tranzacţionau la un nivel maxim de 610 dolari, dar în aprilie titlurile au scăzut până la 540 de dolari.

Fondatorul Twitter, Ewan Williams, s-a văzut şi el cu o avere diminuată cu aproape 700 de milioane de dolari în ultima lună. Preţul acţiunilor Twitter s-a redus de la 55 de dolari acum o lună la sub 42 de dolari în prezent. Lansată în 2006, platforma de microblogging nu a reuşit să facă niciodată profit, deşi veniturile sunt de aproape jumătate de miliard de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri