Ce spune profilul Facebook despre noi

Data publicării:
Facebook To Acquire Photosharing Site Instagram For One Billion Dollars
NEW YORK, NY - APRIL 09: In this photo illustration, an Instagram photo of the Facebook website app is seen on an Apple iPhone on April 9, 2012 in New York City. Facebook Inc. is acquiring photo-sharing app Instagram for approx. $1 billion. (Photo illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

Potrivit unui studiu recent, scopul pe care îl urmărim atunci când ne conectăm pe Facebook este acela de a-i spiona pe prietenii noștri virtuali, dar ceea ce nu știm este că și profilul nostru spune o mulțime de lucruri despre noi.

World Cup, Ebola top Facebook sharing list
Foto: Gulliver/GettyImages

Conform studiului citat, activitatea noastră pe Facebook ne dezvăluie tipul de personalitate, inclusiv cât de încrezători sau narcisiști suntem.

Utilizatorii Facebook au tendința să-și actualizeze profilul în conformitate cu una dintre cele cinci mari trăsături de personalitate (extrovertit, deschis, agreabil, nevrotic și conștiincios) conform studiilor realizate de Brunel University.

Ceea ce au descoperit a fost:

Persoanele nevrotice folosesc Facebook deoarece doresc să primească validare de la ceilalți.

Persoanele narcisiste simt nevoia să-și facă cunoscute realizările, dietele pe care le țin, exercițiile pe care le realizează și tânjesc după atenția care se reflectă în numărul de „like-uri”.

Persoanele deschise și creative își actualizează profilul cu ajutorul unor postări cu subiecte intelectuale sau teme politice.

Persoanele conștiincioase nu postează foarte des, iar atunci când o fac, postările sunt legate în general de copiii acestora.

Și pozele pe care dorim să le facem publice, pot să dezvăluie o mulțime de lucruri despre noi. Într-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania au fost identificate cinci tipuri diferite de poze și personalități.

Persoanele care pozează cu diferite obiecte amuzante sau în poziții amuzante, acestea sunt cele mai deschise unor experiențe noi.

Persoanele nevrotice preferă să aibă ca poză de profil un animal sau un obiect, deoarece nu doresc ca fața lor să fie vizibilă. În această categorie vor fi și persoane care își vor expune chipul, dar vor avea o expresie ciudată rezultată din faptul că vor să arate mai degrabă nefericiți, dar se simt presați de societate, prin urmare, trebuie să pară fericiți.

Persoanele conștiincioase vor să pară fericite, pozele lor de profil sunt încadrate într-o imagine perfectă.

Persoanele agreabile vor avea poze de profil cu ei zâmbind sau vor surprinde în pozele lor momentele în care râd cu prietenii lor.

Persoanele extrovertite tind să aibă pozele de la profil colorate și folosesc metode care să îi facă să pară mai tineri decât sunt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri