Cea mai futuristă dronă construită până acum

Data publicării:
drona phantom 4 gadget

Fiecare model nou lansat de compania chinezească pare să fie mai flexibil și mai bun la fotografii și clipuri video aeriene decât cel care l-a precedat. Este o abordare foarte „apple” dacă este să vorbim despre update-uri incrementale pe care compania le poate specula foarte ușor în broșuri și reclame. Dar asta nu înseamnă că producătorii chinezi nu oferă ce promit, ba dimpotrivă.

Phantom 4 introduce o serie de funcționalități noi menite să îi ajute pe începători să se acomodeze mai rapid cu mecanica zborului și să îi protejeze de accidente. Printre cele mai importante update-uri cu care vine Phantom 4 este funcția de evitare a obstacolelor însoțit de un sistem de navigare computerizat mai performant. Phantom 4 poate acum urmări un obiect fie el om, mașina sau struț datorită unui sistem de tracking, numit Active Track, care se folosește de senzori performanți pentru a izola subiectul. Pentru ca această funcție să se activeze este nevoie ca subiectul să fie izolat. Astfel daca vă gândiți că puteți urmări un om îmbrăcat într-o cămașa roșie într-o mulțime de alți oameni îmbrăcați în cămăsi albe, sistemul nu va funcționa. Dar chiar și la acest nivel, funcția este extrem de utilă și funcționează impresionant de bine.

Când te uiți prima dată la Phantom 4, sentimentul de „wow” este foarte palpabil. În primul rând noua dronă este mai mică și are un design mai simplist. Noua drona încorporează o baterie mai mare care rezultă în 25-28 minute de utilizare. Chiar și cu bateria mai puternică, noua drona Phantom este mai ușoară și implicit mai portabilă. În plus noile motoare upgradate îi permit dronei să zboare aproape de două ori mai repede decât modelul precedent ajungând la 80 de kilometri la oră.

Phantom 4 include de asemenea și o serie de camere îndreptate în jos și senzori de tip sonar care permit funcționarea precisă a sistemului de pozitionare vizual. Astfel drona știe unde se află fără să se bazeze exclusiv pe modulul GPS. Împreună cu o unitate care masoară inerția device-ului, Phantom 4 se simte incredibil de stabilă în zbor chiar și în condiții de vânt. Camera video este la fel de bună ca cea de pe Phantom 3 sau DJI Inspire. Device-ul înregistreaza video 4K și realizează fotografii de 12 megapixeli. În plus noul sistem de gimbal și stabilizare pemit realizarea unor clipuri video mult mai stabile.

Există și o serie de funcții noi care privesc autonomia dronei. Quadcopterul include două camere optice în față care simt obiectele care îi ies în cale și ajută drona să le evite. Această funcție este utilă bineînțeles doar în cazul în care zburați cu fața dronei spre ele. Asta înseamnă în primul rând că din păcate drona poate fi lovită. De altfel matematic vorbind aveți 75% șanse să o loviți de un obstacol în cazul în care sunteți începător cu device-urile multirotor și doar 25% șanse ca sistemul de evitare a obstacolelor să vă salveze. Mai ales că acum drona dispune și de un mod de viteză mare numit Sport Mode pe care nu ar trebui să îl accesați sub nicio formă până când nu va familiarizați mai bine cu device-ul.

O veste bună pentru începători este ca Phantom 4 este una dintre puținele drone de pe piață care sunt gata de zbor direct din cutie. Mă rog, asta după ce îi încărcați bateriile, o calibrați și vă descărcați aplicația DJI Go și vă faceți un cont. Deci nici Phantom 4 nu prea e gata de zbor direct din cutie. Din fericire însă cele mai dificile parți ale zborului adică decolarea și aterizarea au și un mod automat așa că nu trebuie să vă faceți griji daca nu reușiți să faceți singuri asta din prima.

Iar odată ce ajungeți cu drona în aer începe distracția. Phantom 4 este extrem de plăcut și de ușor de coordonat. Camera este incredibilă iar viteza device-ului o face și extrem de distractivă.

Phantom 4 este un quadcopter excelent, unul dintre cele mai impresionante cu care am apucat să ne jucăm până acum însă nu este în niciun caz o drona autonomă adresată începătorilor. Deși controlarea device-ului este ușoara iar noile functii fac decolarea, zborul și aterizarea mai facile ca niciodată, Phantom 4 este un device suficient de scump încât doar experimentații se vor simți cu adevărat confortabili să îl zboare cu viteza. Așadar dacă sunteți piloți cu ceva experiență și căutați o dronă excelentă, Phantom 4 este pentru voi. Dacă sunteți la început și vă interesează o dronă care se conduce singură, mai asteptați vreo 2 ani până va apărea un astfel de device.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri