Cel mai mare maraton IT din sud-estul Europei are loc în acest week-end

Data publicării:
code programing 08.11

Programatorii au venit cu idei ce pot fi extrem de folositoare. Această aplicație ar putea deveni preferata șoferilor. Programul îi ajută să găsească benzinăria unde pot alimenta la cel mai mic preţ.

Vlad Socaciu, programator: Poți vizualiza pe o hartă o distribuție a prețurilor, ideal al fi să fie ceva lângă tine. O poți folosi pe un laptop, iar ideal al fi pe un telefon.

Nici puţină relaxare nu strică, spune Marco. Designer grafic de 15 ani, el lucrează acum alături de zece colegi la un joc pe calculator în care principalele personaje sunt ... cartofii.

Marco Finch, designer grafic : Acum lucrăm la poveste. Putem spune că facem orice vrem cu personajele. Sunt cartofi, dar le-am dat viață. Avem pirat, astronaut.

Cot la cot cu programatori experimentaţi au lucrat și câteva zeci de elevi de liceu, care spun:

- E o experiență foarte plăcută. Mai ales când ești de o vârstă relativ mică față de ceilalți, simți că faci parte dintr-un colectiv.

- Vreau să îmi deschid un business și să fac de la web apps până la jocuri.

Radu Ticiu, organizatorul maratonului a declarat:  E un transfer extrem de intens de cunoaștere și, în primul rând, de pasiune. Oamenii ajung să împărtășească ceea ce îi leagă.

Echipa câștigătoare va merge la Barcelona, la unul dintre cele mai mari congrese la nivel mondial din domeniul tehnologiei mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri