Cele mai bune aparate de fotografiat compacte lansate în 2015

Data publicării:
aparat compact

Cea mai bună recomadare pe care v-o putem face la categoria aparate de fotografiat compacte este Sony Cybershot RX-100 a patra generaţie. Întreagă gama Cybershot RX-100 a fost premiată şi răs-premiată de publicaţiile care reprezintă adevărate repere în industrie, pentru performanţele surpinzătoare raportate la dimensiunea redusă a aparatului.

Aparatele de fotografiat din gama RX-100 au devenit incredibil de populare odată cu răspândirea vlog-urilor deoarece calitatea de înregistrare audio direct din cameră precum şi flexibilitatea lor le fac candidatele perfecte pentru cei care vor să devină celebri pe Youtube.

Senzorul de imagine este foarte mare pentru dimensiunea camerei şi are o diagonală de 1 inch. Aparatul este capabil să înregistreze video 4K şi are un viewfinder de tip pop-up care poate fi foarte util în multe situaţii. Mai mult decât atât aparatul poate filma slow motion la 960 de fps într-o rezoluţie HD ceea ce înseamnă că nu trebuie să fiţi profesionişti pentru a obţine imagini video care o să vă lase prietenii cu gură căscată.

Obiectivul Zeiss al camerei este foarte apreciat datorită luminozităţii sale precum şi a focalei flexibile de 24 până la 70 de mm, dacă vorbim în termeni de echivalență cu un senzor full frame. Aparatul nu este ieftin şi momentan costă puţin peste 5000 de lei însă versiunile anterioare din gama RX100 s-au ieftinit considerabil şi dacă simţiţi că va puteţi dispensa de funcţia de filmare 4K sau de filmarea slow motion, obţineţi şi de la ele aceeaşi calitate a imaginii.

Dacă suneti în piaţă pentru ceva diferit sau ceva mai ieftin merită să aruncaţi o privire şi la Panasonic DMC LX100 care costă aproape 3000 de lei şi include fucntie de filmare 4K cu o stabilizare a imaginii foarte bună şi un sistem de autofocus rapid şi precis. O altă varianta ar fi Canon Powershot G7X care costă puţin peste 2500 de lei şi se distinge prin înregistrarea aufio foarte bună şi meniul simplu şi prietenos. Sau dacă preferaţi Nikon, modelul Coolpix S9700 care costă puţin peste 1500 de lei livrează permormante foarte bune atât în modul foto cât şi video pentru jumătate din preţul celorlalţi concurenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri