CES 2016: Imprimanta 3D ecologică. Funcționează cu hârtie și lipici

Data publicării:
mcor-launches-arke-first-desktop-paper-based-3d-printer11

 

Foto: 3ders.org

Imprimanta Mcor Ark creează obiecte colorate cu o rezoluție de 4.800 pe 2.400 pixeli per inch. Pentru a obține obiecte cu o rezoluție atât de bună, imprimanta folosește lame ca să taie hârtia în diverse forme, jeturi de cerneală ca să o coloreze, apoi hârtia este lipită, iar la final este laminată.

De asemenea, imprimanta este una ecologică. Pentru că folosește hârtie obișnuită, spre deosebire de plastic, emisiile negative și chimicalele toxice au fost aproape în întregime eliminate. Mai mult, obiectul final printat de Mcor Ark este unul în întregime reciclabil.

mcor-launches-arke-first-desktop-paper-based-3d-printer11
mcor-launches-arke-first-desktop-paper-based-3d-printer11

Hârtia este folosită alături de alte materiale non-toxice, fără ventilație specială sau sisteme de eliminare a deșeurilor”, au precizat reprezentanții companiei.

Totodată, compania Mcor a precizat că aceasta este prima dată când o astfel de tehnologie este disponibilă într-o formă care poate fi folosită și în sălile de clasă și la birouri.

Compania are ca public țintă școlile și birourile. Imprimanta va fi scoasă la vânzare înainte de luna iulie cu prețul de 5.995 de dolari.

Rezoluția acestei imprimante este de două ori mai mare ca a oricărei alte mașini industriale, care costă peste 50.000 de dolari”, a subliniat Daniel O'Connor de la publicația TCT.

Imprimanta Mcor este doar una dintre multele noi imprimante 3D care vor fi lansate la CES 2016. Printre celelalte imprimante lansate se numără și un model care costă sub 300 de dolari și una care printează plăci cu circuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri