Clujeni în cursa pentru cei mai buni specialiști IT din Europa 

Data publicării:
IT

Aplicaţia 24Broker este de mai bine de patru ani extrem de apreciată de brokerii de asigurări din România, dar şi de cei care caută cele mai avantajoase oferte de asigurare.

Într-o singură lună, prin intermediul aplicaţiei se emit aproximativ 100.000 de poliţe, iar anul trecut s-au vândut asigurări în valoare de 120 de milioane de euro. „Avem majoritatea clienţilor brokeri de asigurări, dintre care pe cei din top 10 avem şapte din ei”, a spus Alina Gagiu, manager de proiect.

Cel mai nou produs al firmei clujene este o aplicaţie pentru companiile de transport de persoane, disponibilă pentru tabletă şi smartphone. Programul arată orele de îmbarcare, rutele, eventualele abateri de la traseu, iar bilete se emit direct din aplicaţie. Pentru cele două programe extrem de utile companiilor, IT-iştii clujeni au ajuns în finala European IT&Software Excellence Awards.

„Principalul criteriu a fost acela de a măsura impactul pe care o astfel de aplicaţie îl aduce asupra business-ului pe care îl gestionează. Practic s-au măsurat nişte parametri economico-financiari”, a spus Erik Barna, managerul unei firme IT. 

Aplicaţia pentru companiile de transport a fost implementată anul trecut la una dintre cele mai mari firme de transport de persoane din România. 100 de maşini sunt monitorizate, iar în doar câteva luni, costurile au scăzut cu 7%. „Ne-am dorit foarte mult un soft prin care care să putem emite online toate biletele de autocar”,a spus Ioan Eugen Sigartău, directorul unei companii. 

„Urmărind activitatea lor pe GPS, de asemenea gradul de încărcare, ştim exact fiecare cursă câţi pasageri a transportat, câţi bani s-au încasat, ce cheltuieli a presupus cursa respectivă, am putut veni cu optimizări. Pot să văd aici direct rezervările online, deci se fac la telefon şi apar direct pe tabletă. Şi ştiu că am călător de acolo, acolo, acolo”, a spus Gavril Hăbălău, şofer.

Premiile de excelenţă în IT şi Software vor fi acordate pe 25 martie, la o gală ce va avea loc la Londra. În competiţie au fost acceptate 190 de proiecte IT din toată Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri