Cofondatorul site-ului Grooveshark, găsit mort la numai 28 de ani

Data publicării:
josh greenberg - twitter

FOTO: Facebook Josh Greenberg

Cauzele decesului rămân deocamdată necunoscute. Vestea despre decesul său a fost anunțată luni de poliție, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânărul locuia cu iubita sa, însă aceasta nu a fost acasă pe durata weekendului. Lucra la noi proiecte și a fost „mai mult ușurată decât deprimată” atunci când site-ul Grooveshark a încetat să mai funcționeze, a declarat mama acesteia unui ziar local.

Creat în 2006 de trei studenți ai Universității din Florida, Grooveshark a fost unul dintre primele site-uri care a permis să fie ascultată gratis muzică la cerere. Piesele erau puse online pe site de către utilizatorii acestuia, pentru ca și alții să poată avea acces la ele. Problema e că aceste cântece erau protejate de drepturi de autor, pe care cei care au conceput site-ul nu au avut grijă să le achite.

La 30 aprilie, site-ul, care avea 30 de milioane de utilizatori pe lună, s-a închis. Dați în judecată, fondatorii Grooveshark riscau o amendă de 736 de milioane de dolari.

„Potrivit unei înțelegeri amiabile cu marile case de discuri, am acceptat să ne încetăm imediat operațiunile, să ștergem toate fișierele din stoc ce sunt protejate de drepturi de autor și să renunțăm la proprietatea site-ului, a aplicațiilor noastre pentru mobile și la proprietatea noastră intelectuală, inclusiv la atestatele și la drepturile noastre de autor”, explicau la acea vreme fondatorii site-ul Grooveshark.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri