Companiile cu mesaje ascunse în sigle

Data publicării:
toblerone

Emblema este unul dintre cele mai importante elemente ale unei afaceri. Chiar şi o siglă aparent simplă poate fi mult mai complexă decât pare. De exemplu, sigla Toyota arată ca o variantă stilizată a literei T. În realitate însă, emblema este formată din suprapunerea tuturor literelor din numele companiei auto, după cum arată Business Insider.

Foto: Facebook

Mult mai ingenios este logo-ul companiei americane Cisco. Compania produce echipamente de telecomunicaţii, aşa că barele verticale de pe emblemă reprezintă undele electromagnetice dar şi pilonii de susţinere ai podului Golden Gate din San Francisco. Oraş ale cărui ultime litere dau numele companiei.

Foto: Facebook

Practic emblema Cisco spune o poveste, în vreme ce sigla curierului FedEx arată o filosofie. Literele E şi X sunt lipite pentru a forma o săgeată la dreapta. Această alegere grafică transmite ideea vitezei atât de importantă pentru o companie de curierat.

 

Foto: Facebook

Mult mai subtilă este sigla ciocolatei elveţiene Toblerone. Muntele triunghiular dă atât forma ambalajului cât şi a bucăţilor de ciocolată din interior. Aproape imposibil de văzut, însă, este ursul ascuns în umbrele versantului. Ciocolata este produsă în Berna, oraşul urşilor.

 

Foto: Facebook

Japonezii de la Yamaha produc o gamă variată de produse şi sunt cunoscuţi cel mai mult pentru motocicletele lor. Însă la începuturile sale, compania producea doar piane, de aceea sigla ei este formată din trei diapazoane încrucişate.

 

Foto: Facebook

O poveste asemănătoare are şi sigla BMW, care are în centru un detaliu din steagul landului Bavaria în care a luat naştere compania. Acelaşi detaliu este în acelaşi timp reprezentarea elicei unui avion pe un cer senin. Asta deoarece BMW a fost la început un producător de motoare de avion.

 

Foto: Facebook

Un mesaj ascuns este şi în sigla mărcii de laptopuri Vaio care a devenit o companie de sine stătătoare după ce a fost vândută de Sony. Literele stilizate V şi A sunt unite pentru a forma unda unui semnal analogic. Litelere I şi O sunt de fapt reprezentări ale simbolurilor binare 1 şi zero dintr-un sistem digital.

 

Foto: Facebook

O altă companie tehnologică, LG, are în siglă iniţialele vechiului nume, Lucky Goldstar. Şi, în acelaşi timp literele formează un chip. Litera N este nasul, iar litera G este un zâmbet.

Foto: Facebook

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri