Competiție pentru Google Glass. Vuzix M100, ochelarii inteligenți cu Android

Data publicării:
vuzix

Spre deosebire de ochelarii Google Glass, Vuzix Android este un device mai nou disponibil oricui își permite prețul de 1000 de dolari. Noii ochelari sunt gândiți să suprapună informațiile într-un mod asemănător realității augmentate, spre deosebire de Google Glass care interferează puțin mai mult cu privirea utilizatorului.

Vuzix M100 funcționează cu sistemul de operare Android, are un procesor de 1 GHz și 1 GB memorie RAM, o cameră foto/video de 5 megapixeli și o capacitate de stocare de 4GB, extensibilă prin slot microSD.

Device-ul deține conectivitate WiFi, Bluetooth, GPS, senzori de mișcare, un difuzor și un microfon cu atenuarea zgomotului. Dispune și de o serie de aplicatii preinstalate care însă sunt foarte puține.

Cele mai multe dintre acestea permit preluarea de fotografii sau video, conectarea cu smartphone-ul și compatibilitate pentru multe alte aplicații direct din Play Store-ul celor de la Google.

Vuzix Android pare să se adreseze segmentului de productivitate mai degrabă decât celui de entertainment și probabil va fi folosit mai mult în segmentul de business. CEO-ul Vuzix, Paul Travers, descrie un scenariu în care un muncitor într-un depozit poate folosi produsul pentru a localiza pachetele pe care le caută, și face o evaluare a stocului.

Având în vedere că Google nu a dezvăluit încă prețul pentru varianta consumer a lui Google Glass, Vuzix ar putea fi o alternativă pentru cei care nu mai au răbdare să aștepte acel moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri