Consola de jocuri Wii U iese din producţie

Data publicării:
consola

Compania japoneză Nintendo a anunțat că va întrerupe producția consolei Wii U până la finalul anului. Compania își propune să lanseze în curând un nou device menit să ocupe un loc central în sufrageriile consumatorilor, despre care se zvonește că se va numi Nintendo NX.

În ciuda eforturilor substanțiale ale japonezilor de a populariza consola Wii U din 2012 și până acum, oferta Sony și Microsoft a cucerit inimile fanilor jocurilor video. Consola Nintendo nu avea nici competentele grafice, nici funcționalitățile online sau varietatea software-ului de tip third party pentru a lupta cot la cot alături de Playstation sau XBOX. În plus, tableta Wii U, cu care era accesorizată consola nu era nici pe departe la fel de intuitivă sau flexibilă ca device-urile Android sau iOS.

Potrivit statisticilor oferite de companie, Nintendo a vândut în jur de 12 milioane de unități la nivel internațional de la lansare, un număr minuscul prin comparație cu cele 36 de milioane de Playstation, 4 vândute de Sony. În ciuda faptului că vechea iterație a lui Wii U, numită simplu Nintendo Wii, a fost un mare succes de piață și s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, Wii U nu a reușit să se facă remarcată în ultimii ani.

Din fericire însă pentru japonezi, Nintendo nu are de-a face numai cu vești proaste. Ieri, acțiunile companiei au crescut semnificativ ca o consecință a lansării unei noi aplicații de mobil intitulată Miitomo. Aplicația a urcat rapid în topul celor mai descărcate programe din Japonia și a ajuns în această săptămână pe primul loc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri