Twitter suspendă conturile pe care le asociază cu extrema dreaptă americană

Data actualizării: Data publicării:
Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Foto: Gulliver/ Getty Images

Mai multe conturi de Twitter cu legături cu extrema dreaptă americană au fost închise de rețeaua de socializare, după ce a anunțat că va intensifica lupta contra hărțuirii și comportamentului abuziv de pe platformă. 

Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Foto: Gulliver/ Getty Images

Printre conturile care au dispărut miercuri se numără și cel al lui Richard Spencer, un reprezentant al mişcării „dreptei alternative" care apără idei naţionaliste şi se declară susţinătorul superiorităţii rasei albe, dar şi conturi asociate revistei sale şi centrului său de reflecţie, scrie News.ro.

El a declarat de mai multe ori că afro-americanii, asiaticii, hispanicii și evreii trebuie dați afară din Statele Unite. 

„În mod fundamental, întreaga mea prezenţă online pe Twitter a fost suspendată. Este un stalinism din partea companiei, este în curs o enormă epurare", a declarat Richard Spencer într-o înregistrare video postată pe YouTube. 

El a comparat suspendarea unor conturi de Twitter cu „noaptea cuţitelor lungi", în care Adolf Hitler a pus să-i fie asasinaţi opozanţii, în 1934, cu scopul de a-şi consolida puterea în Germania.

Contactat, Twitter a citat reguli de utilizare care interzic „ameninţări violente, hărţuirea, comportamente care incită la ură" şi a subliniat asupra unui pasaj care prevede că nu va autoriza conturi „al căror obiectiv principal este să incite să se facă rău altora".

Compania şi-a reiterat promisiunea de a lua măsuri în vederea unei mai bune puneri în practică a acestor reguli.

Twitter a anunţat marţi că lansează un nou instrument în lupta împotriva hărţuirii - prin extinderea funcţiei „mute", care le permite utilizatorilor să blocheze notificări cu privire la conturi ale unor „troli" sau persoane care trimit mesaje nepotrivite. Mai direct, Twitter va permite semnalarea unor abuzuri ale căror victime sunt alţi utilizatori.

Reţelele de socializare se află în prezent într-un plin examen de conştiinţă, după ce au fost acuzate că l-au ajutat pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din Statele Unite prin faptul că au lăsat să circule informaţii false.

Ele se confruntă de mai mult timp cu o dificultate în a găsi un echilibru între libertatea de exprimare şi lupta împotriva intimidării şi agresiuni.

Twitter a anunţat astfel în august că a suspendat 360.000 de conturi, începând de la jumătatea lui 2015, în cadrul luptei pe care o duce împotriva unor postări care promovează terorismul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri