DIGIMATINAL | Reciclarea hârtiei, aproape instantaneu

Data publicării:
vlcsnap-2016-01-26-08h25m30s273

Device-ul numit PaperLab şi produs de gigantul IT Epson, îşi propune să facă reciclarea atât de simplă, încât să fie avantajos din punct de vedere economic pentru companii să nu mai arunce hârtie. Principiul de funcţionare este foarte simplu: utilizatorul introduce un teanc de hârtie folosită la un capăt, maşinăria o descompune în bucăţi foarte mici şi o reasamblează în interior astfel încat la capătul celălalt să iasă hârtie nouă.

Compania japoneză susţine că timpul de producere al unei coli de hârtie este de sub 3 minute, iar pentru a realiza o coală de hârtie este nevoie de 14 bucăţi A4 folosite.

Noua invenţie va ieţi pe piaţa japoneză anul acesta, însa nu se cunosc detalii despre preţ. Purtătorul de cuvânt al companiai japoneze atrage atenţia asupra beneficiilor economice ale device-ului, care se extind mai departe de costul hârtiei. Multe companii cheltuie în prezent sume mari de bani pentru a transporta în siguranţă documente confidenţiale la fabricile de recilare, iar acest nou gadget le va permite să treacă prin tot procesul, în propriul sediu, cu o simpla apăsare de buton.

Acest stimulent oferit agenţiilor guvernamentale, corporaţiilor multinaţionale cu mii de angajaţi şi altor agenţi economici de mari dimensiuni va duce în ultimă instanţă la o planeta mai fericită şi la scăderea ritmului despăduririlor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri