Doi români au inventat o aplicație care redefinește interacțiunea dintre om și computer

Data publicării:
joc aplicatie programatori romani

Un pluton întreg de soldaţi virtuali gata să răspundă la comenzi vocale şi să execute zeci de ordine fără să clipească. Este vorba despre Drill Sergeant Simulator, un joc-aplicaţie creat de Silviu Şerban şi Andrei Nistor, doi programatori din Bucureşti.

Jocul, spun autorii, redefineşte interacţiunea dintre om şi computer.

Silviu Şerban, inginer în cercetare şi dezvoltare: Se bazează pe această cameră 3D care captează şi adâncime. Astfel, poate să recunoscă gesturile mâinii, emoţia feţei şi, de asemenea, poate să recunoască comenzi vocale.

Ambii sunt angajaţi cu normă întreagă la companii IT, aşa că au lucrat la proiect doar în timpul liber.

Andrei Nistor, programator: Am intrat în producţie la începutul lui decembrie. Pe la jumătatea lui februarie am terminat partea de prototip şi de atunci continuăm noua versiune extinsă.

Soldaţii virtuali au un comportament care depinde radical de expresia feţei celui care stă în faţa camerei video. Se relaxează când le zâmbeşti şi pun capul în pământ dacă îi cerţi. Şi nu ripostează când sunt pedepsiţi.

De altfel, baza de date are zeci de comenzi şi acţiuni.

Silviu Şerban, inginer în cercetare şi dezvoltare: Putem în acelaşi timp să activăm radioul din cazarmă. Să îi dăm drumul şi să căutăm după posturi de radio.

Deocamdată, proiectul a fost răsplătit cu un premiu de 10.000 de dolari la o competiţie internaţională.

Andrei Nistor, programator: Concurenţa a fost destul de mare. Au fost în jur de şapte mii de participanţi, de proiecte şi poate presupune pe viitor o colaborare.

Andrei şi Silviu vor acum să pună aplicaţia în magazinele de jocuri online de unde să fie descărcată contra-cost. Aşa vor avea fonduri pentru a dezvolta proiectul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri