Elon Musk este aproape sigur că trăim într-o simulare pe calculator

Data publicării:
musk

 

Elon Musk / FOTO: Facebook

Mai mult decât atât, în cadrul unei conferințe pe tema noilor tehnologii, desfășurată în California, Elon Musk a declarat că există doar "o șansă la câteva miliarde" ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator. Musk, care a donat sume uriașe de bani cercetării cu privire la pericolele perfecționării inteligenței artificiale (AI), a mai subliniat că speră ca predicția sa să fie adevărată, pentru că altfel ar însemna că lumea va avea un sfârșit.

"Cel mai puternic argument pe care îl putem aduce în sprijinul ideii că trăim într-un univers simulat este, în opinia mea, următorul: Acum 40 de ani aveam doar Pong — două dreptunghiuri și un punct. Acolo ne aflam. Acum, 40 de ani mai târziu, avem simulări 3D de calitate fotorealistă în care milioane de oameni se joacă simultan și aceste simulări devin din ce în ce mai bune în fiecare an. Și în curând vom avea realitate virtuală, vom avea realitate augmentată (...) Jocurile (pe calculator) vor deveni imposibil de deosebit de realitate, pur și simplu imposibil", a susținut el, la Code Conference 2016.

El a mai precizat că și în situația în care viteza progresului tehnologic în acest domeniu ar scădea de 1000 de ori, comparativ cu situația din prezent, și tot ne-am îndrepta foarte repede, relativ la o viață de om, spre acest viitor. Iar cum acest viitor ne va aduce jocuri care vor fi imposibil de deosebit de realitate și care vor putea fi jucate de oriunde te-ai afla, "s-ar putea ca șansele să ne aflăm în 'realitatea de bază' să fie de ordinul a una la câteva miliarde".

Apoi, întrebat dacă ar răspunde cu un "da" la întrebarea cu privire la posibila noastră existență într-un joc sau într-o simulare pe calculator, Elon Musk a susținut că răspunsul corect este "probabil". În plus, el susține că o astfel de realitate ar fi și dezirabilă pentru că altfel, "dacă progresul civilizației umane se oprește, atunci de vină ar putea fi o calamitate care pune capăt civilizației". Concluzia lui Elon Musk este că fie ajungem să programăm niște simulări atât de perfecte încât nu vor putea fi deosebite de lumea reală, "fie civilizația umană va înceta să mai existe".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri