Facebook introduce criptarea totală a mesajelor şi pe aplicaţia Messenger

Data publicării:
Femeie sta pe Facebook GettyImages-75298626

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Messenger este în prezent folosit de circa 900 de milioane de utilizatori, fiind printre cele mai populare aplicaţii de mesagerie din lume.

Facebook a anunţat vineri, într-un comunicat, că utilizatorii Mesenger vor putea în curând să aibă "conversaţii secrete", care nu vor putea fi citite decât de către participanţi.

"Furnizarea către utilizatori a unor mijloace de comunicare sigure contribuie în mod semnificativ la obiectivul de a face lumea mai deschisă şi mai conectată", a declarat vicepreşedintele Facebook, David Marcu, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

Opţiunea de criptare totală este utilă mai ales pentru a schimba informaţii medicale cu un medic sau pentru a oferi date personale sau financiare celor apropiaţi, susţin reprezentanţii Facebook.

Facebook a introdus deja în acest an mecanismul de criptare a conversaţiilor pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp, pe care o deţine.

În aprilie, WhatsApp a implementat o nouă metodă de criptare a tuturor datelor transmise prin intermediul său, care face imposibilă interceptarea lor şi le oferă o securitate sporită clienţilor.

Ulterior, alţi giganţi ai internetului, precum Google şţi Apple, au introdus măsuri similare de criptare a comunicaţiilor.

Măsurile au fost luate în contextul dezbaterii aprinse privind dreptul la viaţă privată dintre companiile IT şi autorităţi, după ce Apple a refuzat cererile FBI de a debloca un iPhone folosit de teroristul din San Bernardino.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri