Facebook plănuiește să lanseze servicii de depozitare și transfer de bani

Data publicării:
facebookpremium sm 1

 

Deși Facebook face această mișcare în Europa, intenția companiei este să intre cu aceste servicii financiare pe piețele emergente, acolo unde rețeaua socială are șansa să devină o parte a infrastructurii financiare.

Remitențele acționează ca un fel de drog asupra inlcuziunii financiare”, a declarat pentru The Times o persoană care este la curent cu strategia celor de la Facebook. Rețeaua de socializare negociază cu mai multe start-up-uri care au ca specializare transferul de bani, cu toate că nu este clar modul în acesta va cântări în eventualele servicii pe care îl pregătește Facebook.

Facebook nu a comentat asupra articolului publicat în Financial Times, dar continuă să exploreze noi modele de business de când a fost listată la bursă și de când mai mulți producători de telefoane mobile încearcă să preia controlul asupra portofelelor și a cardurilor utilizatorilor de internet.

Facebook, se pare, ar avea o idee similară și, fiind o rețea robustă, pe care oamenii deja o utilizează, ar putea intra relativ simplu în serviciile transferurilor de bani între prieteni. Desigur, vor fi multe condiții de siguranță, dar rețeaua de socializare a fost foarte rar timidă când a fost vorba să încerce servicii noi, comentează The Verge.

 

 

 



 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri