Gadgetul care îi poate aduce unui român o călătorie în spațiu

Data publicării:
monitor

După ce a lucrat în mai multe companii, Radu Motişan a renunţat la un post sigur de programator ca să îşi urmeze visul - acela de a proiecta aparatul viitorului. Vreme de două luni a lucrat la gadgetul care detectează substanţele toxice din aer.

Radu Motişan: „Aşa am pus la punct un aparat care îmbină tot ce am vizualizat eu, am reuşit să adun mai mulţi senzori într-o unitate portabilă. În ordine ar fi o listă de temperatură, presiune, umiditate, cantitate de praf în aer, cantitatea de compuşi organici volatili”.

Gadgetul l-a adus pe informaticianul din Timişoara în primii o sută de finalişti ai unui concurs internaţional de tehnologie cu un premiu fabulos: o călătorie în spaţiu. Românul este foarte încrezător în şansele sale.

Radu Motişan: „În cazul în care nivelul de praf e prea mare, aparatul ne va avertiza. Să vedem dacă citirile sunt… sună, iar în partea de sus ne spune că e vorba de praf”.

Un astfel de aparat şi-ar găsi rapid şi clienţi. Timişoreanul se gândeşte să producă gadgetul la scară largă. Un astfel de dispozitiv ar costa în jur de 400 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri