Gadgeturile viitorului la CES: Boxele wireless care zboară şi senzorii care te învaţă să joci golf

Data publicării:
gadgeturile viitorului

"4Moms' MamaRoo" este leagănul inteligent creat de o companie din Statele Unite. Datorită lui, părinţii nu trebuie să mai facă acum niciun efort pentru a-şi linişti bebeluşul - au nevoie doar de o tabletă care controlează toate mişcările.

„Poţi schimba mişcările, îi poţi ajusta viteza, îl poţi opri sau îl poţi porni. '4Moms' MamaRoo' se mişcă în sus şi în jos şi în lateral, exact cum fac părinţii”, a spus Bryan Coles, managerul companiei producătoare.

Rămânem în acelaşi domeniu şi vorbim de biberoane. E drept, nu orice fel de biberoane, ci de unele inteligente. O companie americană a inventat un dispozitiv care monitorizeză cantitatea de lapte pe care o bea bebeşului, dar şi dacă mama ţine biberonul în poziţia corectă.

„Lumina devine roşie dacă nu hrăneşti corect copilul şi acesta inhalează aer. Lumina devine, însă, verde dacă ţii biberonul corect. În plus, toate datele sunt trimise unei aplicaţii care îţi spune cât de des şi cât de mult îţi hrăneşti copilul”, a spus jurnalistul Bridget Carey.

Tot la târgul din Las Vegas găsiţi şi aplicaţia care are grijă de flori. Vorbim de Parrot Pot, un dispozitiv care monitorizează plantele din ghiveci şi îţi spune ce anume le lipseşte.

Există patru senzori. Unul pentru nivelul umidităţii, unul pentru cantitatea de îngrăşăminte folosită, altul pentru lumină şi un altul pentru temperatură. În plus, există şi un sistem automat care udă planta atunci când are nevoie”, a spus Arthur Petry, managerul companiei producătoare.

Sute de astfel de dispozitive inteligente sunt prezentate la târgul de electronică de peste ocean. Printre ele, boxele wireless care pot zbura şi senzorii care te învaţă să joci golf.

La evenimentul din Las Vegas îşi fac loc şi televizoarele 4K, adică cele cu imagini ultra-HD. Şi dacă până acum nu toată lumea îşi permitea să aibă acasă aşa ceva, producătorii vin cu veşti bune - în curând, preţul unui astfel de televizor ar putea coborî sub o mie de dolari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri