Google investeşte în viitorul internetului

Data publicării:
satelit china

Scopul e să construiască sateliţi care pot oferi internet ieftin regiunilor neacoperite, scrie Wall Street Journal. În Africa şi Asia, miliardele de oameni care nu au acum acces la internet ar putea deveni următoarea piaţă pentru serviciile Google.

Săptămâna trecută, Elon Musk, miliardarul din spatele SpaceX, şi-a dezvăluit planul de a lansa sute de sateliţi cu scopul de a oferi internet pe tot globul - cinci ani ar dura construirea lor, iar investiţia se ridică la 10 miliarde de dolari. În cursa pentru cucerirea zonelor neacoperite sunt şi alţi miliardari - Richard Branson merge tot pe ideea sateliţilor, în vreme ce Mark Zuckerberg va testa curând drone capabile să proiecteze internet wireless asupra zonelor sărace sau slab populate unde infrastructura tradiţională nu rentează.

Şi Google a investit în ideea dronelor solare şi a cochetat chiar şi cu ideea baloanelor cu heliu capabile să zboare la o altitudine de 20 de kilometri - proiectul e încă în desfăşurare, iar Google lucrează la el alături de agenţia spaţiala franceză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri