Google News are versiune în limba română

Data publicării:
Google logo getty 18.08

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

Google News poate fi accesat pe web la adresa news.google.ro sau prin aplicațiile existente pe telefoanele inteligente cu sisteme Android sau iOS. Prin intermediul noii versiuni, pot fi accesate cele mai recente știri și articole din cele mai importante publicații și bloguri din țară, iar utilizatorii își pot personaliza ediția pentru a urmări subiectele de interes.

În prezent, Google News este disponibil în 28 de limbi, acoperind 45 de țări.

„În general, Google News își propune să promoveze jurnalismul autentic și să expună utilizatorii la diverse perspective. Nu există moderare manuală pentru selectarea importanței unei știri. Ierarhizarea știrilor este determinată de mai mulți factori, printre care: prospețimea conținutului, diversitatea conținutului, conținutul textual bogat și originalitatea conținutului”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit companiei, pentru a fi incluse în Google News publicațiile trebuie să îndeplinească cerințele prezentate în Centrul de ajutor, iar cei care le îndeplinesc pot solicita direct includerea accesând Google News Publisher Center.

„Google News se străduiește să includă site-uri de știri care sunt credibile și au reputație și căutăm mereu să îmbunătățim calitatea ediției locale. Scopul este să oferim conținut de calitate dintr-o varietate de surse — și acestea includ de la cele mai mari publicații și bloggeri până la cei mai mici. Dacă identificați probleme în Google News, vă rugăm să ne contactați prin intermediul acestui formular online”, precizează compania.

Originile Google News datează din vremea atentatelor asupra Turnurilor Gemene, din 11 septembrie 2001, când inginerii Google și-au dat seama de lipsa de informații pentru utilizatorii care tastau cuvintele cheie „World Trade Center”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri