GPS-ul oamenilor de afaceri, aplicația lansată de doi IT-iști români

Data publicării:
GPS

Aplicaţia a fost lansată de Adrian Pică şi Andrei Firoiu, doi tineri antreprenori din domeniul noilor tehnologii. În ultimii ani au participat la mai multe conferinţe în străinătate şi şi-au dat seama că era greu să îi identifice pe oamenii cu care ar fi avut nevoie să interacţioneze.

Aşa că au lansat o aplicaţie pentru telefoanele mobile prin care cei interesati să se poată găsi mai uşor. „Practic ceea ce creăm noi este o mini reţea socială la o conferinţă, o reţea socială profesională. Ponderea cea mai mare a celor care au descărcat-o şi folosesc aplicaţia este în Statele Unite, Marea Britanie şi Italia”, a spus Adrian Pică, antreprenor.

Aplicaţia este utilă mai ales la conferințe. Aceasta creează câte un profil business pentru antreprenori pe baza informațiilor existente on line şi le recomandă acestora care sunt oamenii de afaceri compatibili, din apropierea lor, cu care e recomandabil să intre în contact.

„Acum, este prima aplicaţie din lume care foloseşte... care face acest tip de recomandare de oameni cu care te întâlneşti pe bază de Twitter şi foloseşte în acelaşi timp şi LinkedIn”, a spus Andrei Firoiu.

În ideea românilor au investit străinii, care au oferit un grant de peste 25.000 de euro pentru perfecţionarea ei. „Am văzut potenţialul mare al echipei şi al produsului pe care ei îl construiesc şi am fost foarte norocoşi să încheiem o înţelegere”, a spus Guido Giordano, investitor. „Eu cred că, în viitor, această aplicaţie ar putea fi folosită nu de mii, ci de milioane de oameni”. Deşi aplicaţia este o creaţie 100% românească, oamenii de afaceri de la noi nu s-au arătat interesaţi de ea decât după reacţiile pozitive obţinute în străinătate.

Aplicaţia, s-a făcut remarcată în noiembrie anul trecut, atunci când a ajuns în finala celei mai mari competiţii de IT şi Tech din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri