Hackathon: Plătiţi să nu fie hackeri

Data publicării:
21.11 hacks

Hung Trinh Xuan, unul dintre concurenţi, a făcut facultatea în România. A deprins toate secretele programării şi cum să treacă peste orice măsură de securitate online. Ar putea să câştige o avere dacă trece de partea răului, dar este conştient şi de riscuri. El spune : Îţi dai seama că un hacker este foarte căutat. Dar şi un programator bun... Mă refer la partea cu legislaţia . Noi nu vrem să riscăm. Şi în al doilea rând, vrem să creăm, nu să distrugem

De distrus nu ar fi greu. Şi până la urmă, să fii hacker poate fi floare la ureche...

Alex Buicescu, concurent: Sunt multe aplicaţii foarte prost făcute. Android e plin de aplicaţii, cred că are aproape 1 milion de aplicaţii şi nu ştiu dacă 2-3% sunt chiar aplicaţii bune. Sigure. Pentru că breşe se vor găsi mereu.

Ştie încă din facultate că există programatori răi - hackeri şi programatori buni. A ales să facă parte din a doua categorie. S-a înscris într-un concurs, la fel ca alţi 220 de tineri, şi trebuie să creeze o aplicaţie care să uşureze viaţa românilor. Are 24 de ore la dispoziţie. Iar răsplata ar putea să fie un cec. Adică programul lor să fie cumpărat de o companie internaţională.

Gabriel Ion, directorul unei companii IT Faptul că ei sunt astăzi aici le oferă şansa ca numele lor să fie asociat cu aplicaţia pe care o dezvoltă şi care poate să fie folosită de foarte mulţi utilizatori. nu trebuie să faci lucruri rele ca să câştigi celebritate.

Dar toţi programatorii trebuie să plătească un preţ. Ionuț Meleancă, concurent, detaliază : Un stil de viaţă boem. nu se dorm nopţi, zeci de ore, se codează ore în şir.

În final, toată lumea are de câştigat. Dacă nu marele premiu, măcar un post la o companie care apreciază minţile strălucitoare.

Diana Gergeanu, reprezentantul unei companii IT Simţi concurenţa şi atunci e presiune, apar involuntar gândurile: dacă au o idee mai bună ca mine? nu îi cunoşti, nu se ştie cât de repede se mişcă ei, cât de bine implementează. Şi atunci e presiune suplimentară.

Cei 220 de tineri îşi vor prezenta ideile duminică dimineaţă şi vor afla pe loc dacă au impresionat reprezentanţii companiilor internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri