Hackerii ruși ar putea să preia controlul asupra rețelelor electrice din mai multe țări

Data publicării:
retea curent electric electricitate foto gratuita pixabay
Foto: Pixabay

Un grup de spionaj cibernetic având legături cu Rusia a pătruns în rețele electrice în Europa și SUA, făcând să planeze amenințarea unor întreruperi provocate de la distanță, a anunțat miercuri Symantec, compania de securitate informatică din SUA, citată de AFP.

retea curent electric electricitate foto gratuita pixabay
Foto: Pixabay

Potrivit Selon Symantec, grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaționale ale rețelelor de electricitate din Statele Unite, Turcia și Elveția și „este capabil acum să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide”.

Symantec nu leagă Dragonfly 2.0 — care operează de mai mulți ani — de o țară precisă. Dar guvernul american și numeroși experți în securitate informatică cred că Dragonfly 2.0 își are rădăcinile în Rusia și are legături cu guvernul rus. 

De mai mulți ani, acest grup de hackeri vizează ținte occidentale, folosind metode de phishing pentru a pătrunde în sistemele informatice pentru a deschide un acces clandestin la acestea. Dar, de la începutul anului 2017, grupul s-a „concentrat” asupra sistemelor energetice, împotriva cărora și-a înmulțit atacurile, explică Symantec.

Dragonfly 2.0 pare să vrea să înțeleagă cum funcționează instalațiile energetice și să preia controlul asupra sistemelor lor operaționale”, a mai spus compania americană.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri