Laboratorul de buzunar. Un gadget poate analiza compoziţia unui produs 

Data publicării:
gadget

O echipă israeliană a inventat SciO - aparatul care analizează pe loc compoziţia chimică a oricărui aliment, medicament, băutură sau îmbrăcăminte. Utilizatorii pot afla cu exactitate câte calorii are pizza abia comandată sau dacă geaca din magazin chiar este făcută din piele.

Pentru analiza moleculară, dispozitivul nici măcar nu trebuie să intre în contact fizic cu obiectele. SciO foloseşte un fascicul luminos care interacţionează cu moleculele iar fiecare dintre ele arată diferit, astfel că dispozitivul poate spune exact ce substanţe sunt acolo şi în ce cantităţi. Utilizatorul poate afla de pildă cât zahar e într-o roşie şi astfel să îşi dea seama şi cât de coaptă e în interior.

Compania israeliană e convinsă că dispozitivul nu va avea succes doar printre oamenii de rând. Tehnologia poate avea utilizări infinite.

SciO este un proiect care a fost finanţat de utilizatorii de internet. A fost iniţial postat pe Kickstarter, platforma online care permite oricui să investească într-un concept interesant. Nu mai puţin de 13.000 de oameni au plătit câte 250 de dolari pentru un SciO când produsul era în stadiul de proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri