Lansarea WatchOS 2, amânată din cauza unui defect

Data publicării:
Apple Watch - GettyImages 455054938

 

Un purtător de cuvânt de la Apple a precizat că remedierea defecțiunii a durat mai mult decât se preconiza.

Nu vom lansa WatchOS 2 astăzi, ci în scurt timp”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Noua versiune a sistemului de operare permite utilizatorilor Apple Watch să-și personalizeze ceasul și să descarce mai ușor aplicații. Săptămâna trecută, Apple anunța că versiunea WatchOS 2 va fi disponibilă începând din data de 16 septembrie.

Apple nu a oferit alte explicații referitoare la natura exactă a defecțiunii sau cu privire la viitoarea dată a lansării WatchOS2, însă a subliniat că aceasta nu va afecta lansarea iOS 9, cel mai nou sistem de operare dedicat iPhone și iPad, care va avea loc miercuri.

La începutul acestui an, Wall Street Journal a informat că Apple a decis să reducă numărul de ceasuri Apple Watch disponibile, după ce a descoperit un defect la un component furnizat de o companie chineză. De asemenea, Apple a avut probleme în acest an cu o defecțiune care ar putea provoca probleme telefoanelor iPhone atunci când utilizatorul primește un mesaj cu un anumit șir de caractere text. În 2014, un bug la aplicația HealthKit a împiedicat Apple să o lanseze odată cu sistemul de operare iOS 8 pentru iPhone și iPad.

Potrivit firmei de cercetare IDC, Apple a livrat 3,6 milioane ceasuri Apple Watch în trimestrul al doilea, ceea ce plasează producătorul telefoanelor iPhone pe locul al doilea pe piața dispozitivelor inteligente portabile, după Fitbit Inc, care a vândut 4,4 milioane dispozitive inteligente portabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri