Lingura anti-tremurat, cumpărată de Google

Data publicării:
lingura antitremor

Oficialii de la Google spun că această nouă tehnologie poate îmbunătăţi semnificativ viaţa celor care au boli degenerative, precum Parkinsonul.

După ce i-am văzut pe unii dintre prietenii mei, am realizat frustrarea, pierderea de demnitate şi izolarea socială cauzată de tremur”, a spus Anupam Pathak, fondator Lift Labs. Potrivit inventatorilor săi, lingura inteligentă foloseşte aceeaşi tehnologie care se află şi în stabilizatoarele de imagine ale aparatelor foto performante. Cu ajutorul unor procesoare şi senzori de mişcare, dispozitivul poate anula 70 la sută din mişcările involuntare. În prezent, lingura costă 295 de dolari, dar o dată cu accesul la resursele Google, preţul ar trebui să scadă. „Să poţi să vezi că cineva poate mânca singur pentru prima oară sau doar că poate mânca mai bine are un impact foarte mare”, a completat Anupam Pathak. 

Google speră să poată folosi tehnologia din spatele lingurii inteligente pentru a îmbunătăţi viaţa celor care suferă de tremur, dar şi pentru a găsi noi metode pentru înţelegerea bolilor neurodegenerative precum Parkinson. În prezent, peste 10 milioane de oameni din Statele Unite suferă de tremurul mâinilor, capului sau a vocii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri