Microsoft acuză hackeri legați de Rusia

Data actualizării: Data publicării:
hacker

Corporația Microsoft a afirmat marți că un grup de hackeri a încercat să exploateze, prin atacuri cibernetice, o vulnerabilitate a sistemului de operare Windows, descoperită recent. Grupul, cunoscut sub numele de Strontium, Fancy Bear sau APT 28, ar fi fost asociat anterior cu guvernul Rusiei și cu acte de piraterie informatică cu implicații în politica americană, potrivit Agerpres.

hacker

Microsoft a anunțat că soluția pentru protejarea utilizatorilor Windows împotriva genului de atac respectiv va fi publicată pe 8 noiembrie, transmite Reuters. Ar fi vorba despre atacuri asupra unor victime a căror identitate nu a fost precizată. O breșă de securitate a fost identificată în software-ul Flash, produs de Adobe Systems, și alta în Windows. Adobe a publicat luni soluția de securitate adecvată.

Experții Google în securitate au furnizat deja detalii despre atacuri, o decizie criticată de Microsoft, care afirmă că slăbiciunile sistemelor și programelor nu ar trebui dezvăluite înainte să existe soluții de protecție accesibile publicului larg.

Un expert american în domeniul culegerii de informații a declarat agenției de presă menționate că Fancy Bear lucrează pentru GRU, serviciul militar de informații al Rusiei, care potrivit serviciilor secrete americane ar fi răspunzător de piratarea e-mailurilor și bazelor de date ale Partidului Democrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri