Noutățile târgului de jocuri video E3 din Los Angeles

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-450394538

Împătimiţii jocurilor video s-au strâns cu miile la centrul de expoziţii din Los Angeles, unde producători, distribuitori şi companii de specialitate din peste 100 de ţări îşi prezintă cele mai noi produse.

- Ai ocazia să testezi cele mai noi jocuri, să treci pe la toate standurile, să întâlneşti oameni noi, să petreci.

- Este grozav că poţi să vezi şi să joci cele mai noi jocuri înaintea tuturor. Bineînţeles, poţi să vezi totul şi online, dar aici ai ocazia să le vezi în persoană, să le simţi.

Noutatea de anul acesta este creşterea ca popularitate a tehnologiei de realitate virtuală, care promite să schimbe modul în care sunt experimentate jocurile viitorului. Jucătorii nu mai trimit comenzi de la distanţă, de pe canapea sau de pe scaun, ci practic sunt integraţi în lumea virtuală.

- Este complicat la început deoarece nu îţi foloseşti mâinile, ci îţi foloseşti ochii să te uiţi în jur şi să vezi lucruri grozave.

- Au progresat foarte mult. Este chiar distractiv şi chiar te simţi scufundat în efectele vizuale.

Dan Ackerman, editor CNET: Sony are casca Morpheus care ar trebui să lucreze cu PlayStation 4. Microsoft are Hololens şi o companie numită Oculus, care este deţinută de Facebook. Ei sunt liderii pieţei şi vor fi primii care vor oferi un dispozitiv funcţional pe piaţă, ce va putea fi cumpărat anul viitor.

Pe lângă tehnologiile de ultimă oră, E3 a venit cu veşti bune şi pentru nostalgici. Mai multe titluri celebre şi populare ale anilor '90 şi 2000, precum Final Fantasy 7, Star Wars Battlefront, Super Mario, Doom şi Deus Ex vor primi versiuni noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri