(P) Lansare iPhone 7: când îl vedem în România?

Data publicării:
husa-iphone-7

husa-iphone-7

Așteptarea pare să fi luat sfârșit pentru pasionaţii de tehnologie şi gadget-uri. Noul telefon al celor de la Apple Inc. este la un pas de lansare, iar Bill Graham Civic Auditorium va fi probabil gazda lansării de gala a mult aşteptatului iPhone 7. Apple a anunţat deja data de 7 septembrie ca fiind una specială, dar nu există o confirmare oficială din partea concernului californian asupra ideii că evenimentul de la San Francisco va prilejui lansarea celui mai nou model de iPhone.

Dar, pe lângă lansarea oficială a noul iPhone, Apple pregăteşte un adevărat spectacol, pentru că evenimentul din California presupune, conform celor mai recente informaţii şi lansarea oficială a iOS 10, a noului macOS Sierra şi a celei mai noi generaţii de smartwatches de la Apple.

Apple, brandul nr 1 în tehnologie, a atins deja borna de 1 miliard de telefoane vândute

Apple Inc. este indiscutabil unul dintre cele mai importante branduri din lume în acest moment. Ceea ce a pornit într-un garaj închiriat din Palo Alto la iniţiativa lui Steve Jobs şi Steve Wozniak, a devenit astăzi cel mai cunoscut nume din lume, atunci când vine vorba de tehnologie. Fie că vorbim despre Mac-uri, iPod-uri, iPhone-uri, iPad-uri, iWatch-uri şi aşa mai departe, Apple pare să deţină supremaţia în ceea ce priveşte industria de electronice de consum şi distribuţie digitală.

Visul comun al genialului Steve Jobs şi al prietenului sau cel mai bun, Steve Wozniak a devenit realitate în 1976, chiar pe 1 aprilie. N-a fost ziua păcălelilor pentru cei doi, a fost ziua în care s-a vândut primul produs Apple. Din acea zi, compania americană areuşit să atingă cote fulminante, reuşind să vândă spre exemplu peste 100 de milioane de unităţi doar de iPod-uri în şase ani de la lansarea acestora. Peste 300 de locaţiioficiale de amploare ale Apple există în acest moment în lume, iar numărul angajaţilor depăşeşte 50 de mii de oameni.

Flagship-ul anului 2016, iPhone 7 este aşteptat acum cu sufletul la gură de toată lumea, iar presa de specialitate preconizează deja vânzări record, avansând cifre impresionante.În luna iulie a anului curent, Tim Cook, CEO al Apple, a anunţat deja că gigantul californian a doborât un nou record în materie de vânzări: „iPhone schimbă lumea şi s-a impusîncet, dar sigur, în preferinţele oamenilor, drept cel mai de succes produs din istorie. Astăzi, în 2016, iPhone este mai mult decât un prieten, mai mult decât un însoţitorpermanent. iPhone este o parte esenţială din viaţă noastră a tuturor şi zi de zi ne provoacă să-l redescoperim. Săptămâna trecută am trecut peste o nouă bornă uimitoare înaventură noastră, pentru că am reuşit să vindem pentru prima dată în istorie peste 1 miliard de smartphone-uri. Niciodată nu ne-am propus să devenim lideri la acest capitol, niciodată nu ne-am propus să vindem cele mai multe telefoane, dar întotdeauna ne-am propus să vindem cele mai bune produse de pe piaţă. Iar lumea a acceptat propunerea noastră şine-a răsplătit. Îţi mulţumesc Apple pentru că ajuţi la schimbarea lumii în fiecare zi” a încheiat Cook, în aplauzele furtunoase ale angajaţilor care au asistat la discursul său de la Cupertino.

Noul iPhone 7 este de aşteptat să doboare toate recordurile în materie de vânzări, urmând şi depăşind paşii predecesorilor săi, iPhone 5 şi iPhone 6. Imediat după lansarea sa, iPhone 5 spre exemplu, s-a vândut ca pâinea caldă. Peste 2 milioane de telefoane au fost vândute în primele 24 de ore de la lansarea oficială, iar după trei zile, cifra se dublase. În acest ritm, iPhone 5 a reuşit să atingă o cota record de 91 de milioane de modele, devenind cel mai vândut telefon din lume la acea oră. A urmat apoi iPhone 6 şi „fratele” sau iPhone 6 plus, ambele reuşind să se impună pe moment în faţa rivalilor Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy S6 Edge. Între timp, spre finalul anului, lupta s-astrâns şi iPhone 6 a fost devansat de către flagship-ul celor de la Samsung. Apple pregăteşte însă „răzbunarea”, iar această poartă numele iPhone 7.

huse-iphone-7

Dispută privind numărul de modele iPhone 7 şi zvonurile legate de preţ

În ultima perioada au existat numeroase zvonuri legate de numărul de modele iPhone 7 pe care Apple le pregăteşte. S-a vorbit iniţial de posibilitatea apariţiei unui prototip denumit iPhone 7 Pro, o informaţie care stă însă sub semnul întrebării. Cu toate acestea, Mac Otakara a aflat că Apple pregăteşte doar două modele de iPhone 7; Mai exact iPhone 7 şi iPhone 7 plus, negând astfel zvonurile apariţiei unui nou smartphone în categorie. Informaţia iniţială anunţă posibilitatea apariţiei iPhone 7 Pro, drept o alternativă „dual-lens” pentru iPhone 7 Plus, mai ales că această tehnologie pare să funcţioneze mai nou de minune pentru cei de la Apple, în special după achiziţionarea LinX Imaging (companie de prestigiu israeliană). Totuşi, aceste zvonuri au fost mai mult infirmate până acum, decât confirmate, iar leaker-specialistul american, Evan Blass, o autoritate în domeniu, aţinut să precizeze: „Iniţial s-a crezut că iPhone pregăteşte trei modele: unul de 4.7 inch, unul de 5.5 inch şi un al treilea de 4 inch. Cel mai probabil, iPhone 7 şi iPhone 7Plus sunt principalale candidate pentru a înlocui "flagship-urile" iPhone 6S şi iPhone 6S Plus. Zvonurile care prevestesc apariţia unui nou iPhone 7 Pro, par destul de puternice, dar eu personal, bazându-mă pe informaţiile mele, le consider nefondate”.

O altă dispută s-a creat în privinţa preţului cu care iPhone 7 va fi oferit pieţei, zvonuri care au alimentat totodată şi ideea existenţei iPhone 7 Pro. Au existat în ultimelesăptămâni numeroase scurgeri de informaţii de pe piaţă din China în privinţa preţurilor noilor produse de la Apple, iar printre acestea, o anumită informaţie a atras în mod special atenţia. Conform chinezilor, modelul iPhone 7 Pro este real şi va costă cu 150$ mai mult decât iPhone 7 Plus, ceea ce inevitabil ne conduce spre ideea că are şi câtevacaracteristici speciale în plus. De fapt, cei de la Mobipicker întăresc această idee şi mizează pe o varianta suprinzătoare în privinţa posibilelor caracteristici speciale ale iPhone 7 Pro. Mobipicker speculează faptul că 7 Pro va fi diferit de „fraţii” săi în ceea ce priveşte tehnologia camerei video. Restul speculaţiilor de pe piaţă chineză anunţă căiPhone 7 va avea aproximativ acelaşi preţ că şi iPhone 6S, un detaliu care a stârnit un val de mulţumire pe forumurile asiaticilor pasionaţi de Apple. Evident, totul depinde de capacitatea internă a telefonului, aşa că cel mai probabil, preţul noului iPhone 7 va merge undeva înspre 800 şi 1200 de dolari.

Ştim însă deja că Apple nu obişnuieşte să ofere prea multe detalii despre produsele sale înainte de lansare, astfel că toate aceste zvonuri nu fac decât să atragă şi mai multatenţia asupra celui mai aşteptat telefon al anului. La o analiză atentă a site-urilor de specialitate din Statele Unite, zvonurile legate de preţul noului iPhone ne conduc însăcătre următoarele borne. iPhone 7 de 32 GB ar putea costa 790 de dolari, în timp ce iPhone 7 Plus de 32 de GB ar putea atinge 910 dolari. Variantele de 128 de GB vor avea preţurifiresc mai mari şi cel mai probabil vor putea fi achiziţionate pentru 990 de dolari (iPhone 7 / 128GB) respectiv 1030 de dolari (iPhone 7 Plus / 128 GB). Poate cea mai aşteptată alternativă asigurată de Apple, varianta iPhone 7 de 256 GB se estimează că va atinge preţul de 1060 de dolari, în timp ce varianta de iPhone 7 Plus de 256 GB va fi cea maiscumpă: 1180 de dolari.

La ce ne aşteptăm de la noul iPhone 7

Evident, şi la acest capitol informaţiile sunt contradictorii, dar am ales să ne orientăm către sursele de cea mai mare încredere de peste Ocean şi nu numai. Spre exemplu, japonezii de la Mac Otakara susţin că iPhone 7 pregăteşte câteva surprize care vor face deliciul marilor admiratori ai Apple. Una dintre ele priveşte culorile noului smartphone de la Apple, astfel că pe lângă deja clasicul gri-argintiu, iPhone 7 va putea fi achiziţionat şi în culorile auriu roşiatic, auriu şi...surpriză cenuşiu spre negru, aşa numitul Glossy Black. Este vorba despre o culoare similară cu cea a Mac Pro-ului din 2013, un detaliu la care puţini dintre fanii Apple se aşteptau.

La capitolul performanţă, iPhone 7 este pregătit de asemenea să surprindă. Foarte multe variante de specificaţii (cele mai multe distincte) au început să circule online încă dela începutul acestui an, iar multe dintre ele vizau schimbări radicale în ceea ce priveşte nivelul de performanţă al noului flagship de la Apple. Este clar că vom avea parte de oîmbunătăţire în ceea ce priveşte procesorul şi camera, cu toate că unii specialişti vorbesc şi despre alte tehnologii importante care ar putea "fura" din potenţialul de utilizatori Samsung. Fast Company susţine că iPhone 7 ar putea să nu mai fie considerat upgrade incremental, dar că va surprinde prin destule noutăţi la care puţini se aşteptau.

Noutăţi impresionante par să vină şi la capitolul camera foto. Mac Rumours a sugerat această varianta în prima luna a anului 2016, iar zvonurile au început treptat să prindăcontur. Apple pregăteşte un device cu două camere, care vor îmbunătăţi semnificativ calitatea imaginii pentru iPhone 7. Cheia succesului pentru Apple la acest capitol a venitdupă ce gigantul californian a „înghiţit” compania LinX Imaging. Ceea ce pare însă o certitudine este faptul că noul iPhone 7 va avea capacitatea de a captura imagini mult maiclare şi mai detaliate, cu o luminozitate mai mare şi cu un nivel de performanţă mult îmbunătăţit. De asemenea, zoom-ul va fi superior şi va beneficia de tehnologia LinX Imaging.Rezoluţia va atinge se pare 12 megapixeli.

La noul produs al celor de la Apple, bateria va avea o autonomie mai mare (1960mAH), iar memoria RAM (3GB RAM pentru iPhone 7 Plus) va fi în mod evident îmbunătăţită, urmând a avea inclusiv proprietatea de „rezistenţă împotriva apei şi prafului”. Foarte interesant este că Apple pregăteşte pentru acest device un sistem care ar putea salva telefonul înanumite momente. Ce înseamnă asta mai exact? Telefonul ar urmă să aibă implementată o tehnologie care îi va permite să-şi schimbe oarecum centrul de greutate în caz de impact şiautomat să-şi „salveze” componentele sale foarte importante. De asemenea, compania din Cupertino pregăteşte o altă idee revoluţionară care vizează „salvarea” telefonului îneventualitatea în care în interior ar pătrunde o anumită cantitate de apă. Tehnologia ar urmă să detecteze apă intrată prin difuzor şi să ruleze un ton puternic prin care apă vafi înlăturată. Nu în ultimul rând, o altă tehnologie aparte pare să fie cea care vizează anularea problemelor aduse de pixelii morţi şi problemele legate de conectivitate. Cnet a confirmat aceste funcţii speciale ale noului produs de top de la Apple. Să trecem împreună în revista principalele caracteristici cu care iPhone 7 este gata să surprindă. Aşadar:

  • ecran de 4.7 inch pentru varianta clasică şi 5.5 inch pentru varianta Plus. Teoretic, conform informaţiilor adunate în ultimele săptămâni, cele două telefoane vor purtadenumirea de iPhone 7 şi iPhone 7 Plus şi ar putea avea nume de cod după două oraşe din California: Sonoră şi Dos Paloş.
  • design similar sau foarte apropiat de cel al iPhone 6S şi iPhone 6S Plus cu menţiunea că un telefon schimbat radical ar putea fi propus pieţei în 2017, un prototip despre caredeja se spune că nu va avea "home button" sau mai exact va avea încorporată o funcţie 3D Touch, care va înlocui butonul fizic cu unul tactil, sensibil la presiune.
  • camera foto mai bună şi mult îmbunătăţită pentru iPhone 7 şi un sistem dual-camera pentru varianta iPhone 7 Plus
  • niciunul dintre noile produse Apple nu va avea încorporate în pachet căşti clasice
  • memorie cuprinsă între 32 GB şi 256 GB
  • un procesor mult mai rapid A 10
  • iOS 10
  • capacitate mai mare a bateriei

huse-iphone-7-plus

Lansare iPhone 7: când îl vedem în România?

Toate sursele confirmă faptul că iPhone 7 va fi lansat chiar în dată de 7 septembrie în San Francisco. În unele ţări din Asia şi din Europa de Vest, telefonul ar putea intră pepiaţă începând cu dată de 16 septembrie şi unele cazuri în dată de 23 de septembrie.

În România, cel mai probabil, telefonul va fi disponibil undeva la începutul lunii octombrie. Până la achiziţionarea telefonului, va puteţi însă gândi deja la partea de accesorii, un detaliu extrem de important pentru smartphone-urile de acest nivel. Pe site-ul catmobile.ro am descoperit şi o gama variată de accesorii, carcase şi huse pentru iPhone 7.

O varietate de culori şi modele de huse iPhone 7 şi huse iphone 7 plus va stau la dispoziţie chiar şi înainte de lansarea oficială a telefonului. Încă de pe acum, puteţiachiziţiona, iată, cu mai bine de o luna înainte husa pentru viitorul dumneavoastră telefon iPhone 7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri