Președintele Uber a demisionat după doar șase luni

Data actualizării: Data publicării:
uber telefon
FOTO: Gulliver/ Getty Images

După șase luni în funcția de președinte al companiei Uber, Jeff Jones a decis să demisioneze. Perioada în care a ocupat această funcție deși a fost scurtă a fost marcată de scandaluri. Printre acestea, mai multe acuze de hărţuire sexuală în cadrul companiei şi procesul intentat de Waymo, divizia de maşini autonome a Alphabet.

uber telefon
Foto: Gulliver/ Getty Images

Publicaţia americană Recode, cea care a scris prima despre demisia lui Jeff Jones, susţine că aceasta vine ca urmare directă a controverselor în care compania a fost implicată în ultimele luni şi că a fost cerută de executivii Uber, relatează News.ro.

În ultima perioadă, Uber a părut că o ţine dintr-un scandal în altul. Poate cea mai dăunătoare pentru imaginea companiei a fost campania #DeleteUber. Un număr important de utilizatori au decis să renunţe la serviciile Uber, după ce compania a fost acuzată că profită de politicile imorale ale preşedintelui Trump.

Un alt scandal important în care Uber a fost implicat recent este cel al hărţuirilor sexuale. Mai mulţi angajaţi s-au plâns de acest lucru, precum şi de faptul că şefii companiei ar fi ignorat în repretate rânduri plângerile în acest sens.

Nu în ultimul rând, Alphabet a dat în judecată Uber, acuzând că aceştia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializată în tehnologii de conducere autonomă cumpărată de Uber.

Jeff Jones nu este singurul nume important care părăseşte compania. La finele lunii februarie a mai plecat vicepreşedintele şi fostul inginer Google, Amit Singhal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri