RCS & RDS rămâne lider la internetul fix

Data actualizării: Data publicării:
RCS-RDS-firma

Utilizatorii de internet fix din România s-au bucurat anul trecut de viteze medii de descărcare şi de încărcare a datelor în creştere faţă de 2015, potrivit statisticilor Netograf.ro, aplicaţia dezvoltată de Autoritatea Naţionala pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Astfel, viteza medie de download experimentată în cazul internetului fix a fost de 94,95 mega biţi pe secundă în 2016, cu 78,4% mai mare faţă de 2015, când era de 53,2 mega biţi pe secundă.

Iar viteza medie de upload a urcat cu 46% în 2016, de la 53,9 mega biţi pe secundă la 78,8 mega biţi pe secundă, cu un an înainte.

RCS & RDS rămâne în continuare lider, cu cea mai bună viteză medie de descărcare şi de încărcare a datelor pentru serviciile fixe. Viteza medie de download a datelor în cazul RCS & RDS a fost astfel de 109,59 de mega biţi pe secundă anul trecut. În clasament urmează UPC România şi Nextgen Communications.

În ceea ce priveşte viteza medie la încărcarea datelor, conduce tot RCS & RDS, cu 101,83 mega biţi pe secundă. Podiumul este completat de Nextgen Communications şi Digital Cable Systems. România se află în top 10 mondial la viteza internetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri