Record de zbor cu avionul solar

Data publicării:
solar impulse 2 - getty-1

După cinci zile de zbor neîntrerupt, avionul propulsat de energia solară a aterizat cu bine în insulele Hawaii. Este cel mai lung zbor al unei aeronave de acest tip. Cursa nu s-a încheiat, însă, pilotul şi-a propus să facă înconjurul lumii.

Cinci zile şi nopţi a zburat neîntrerupt avionul Solar Impulse 2. O cursă care a mers aşa cum şi-a dorit echipajul. „Sunt extraordinar de fericit. Încă nu realizez ce s-a întâmplat. Sunt recunoscător, cred că am fost privilegiat să efectuez acest zbor. A fost o experienţă extraordinară, dar, mai presus de toate, este o demonstraţie că această tehnologie funcţionează”, a declarat Andre Borschberg, pilotul avionului solar. Tehnologia folosită la avionul solar reduce consumul de energie şi pe cel al emisiilor de dioxid de carbon.

Ziua de astăzi este una istorică pentru aviaţie şi la fel de istorică pentru energia regenerabilă. Acum, nimeni nu poate spune că energia regenerabilă nu poate face imposibilul. A zburat zi şi noapte, cinci zile şi cinci nopţi”, a declarat Bernard Piccard, tehnician. Nu doar industria aviatică va profita de tehnologia testată pe avionul solar. Experţii spun că sistemul poate fi folosit cu succes şi în alte domenii ale industriei, dar şi pentru încălzirea locuinţelor.

În următoarea etapă a călătoriei revoluţionare aeronava are ca destinaţie Phoenix, din statul american Arizona, după care urmează traversarea Americii şi apoi a Oceanului Atlantic. Avionul solar îşi va încheia cursa la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, de unde a decolat în martie anul acesta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri