Review. LG G5, aproape de a fi telefonul perfect

Data publicării:
lg g5

Spre deosebire de predecesorii săi, LG G5 nu a crescut în mărime ci chiar s-a micşorat. Telefonul are 8 mm crosime şi totuşi încorporează o baterie uriaşă de 4000 e miliamperi, un amplificator audio pentru o calitate impecabilă a sunetului şi butoane de control pentru cameră.

Cum, vă întrebaţi? LG G5 este primul telefon modular, ceea ce înseamnă că producătorii coreeni au găsit o soluţie să ofere toate aceste funcţii fără să fie nevoie să le înghesuie pe toate într-o singură carcasă. Atât bateria cât şi amplificatorul de sunet cât şi grip-ul de cameră sunt accesorii separate ce pot fi ataşate telefonului în funcţie de nevoi.

Până acum, compania LG s-a concentrat pe a lua ochii utilizatorilor cu cele mai noi procesoare, o sumedenie de funcţii care mai de care mai ciudate sau numeroase aplicaţii proprietare pe care nu le folosea nimeni, pentru că sperau că nu calitatea ci cantitatea să conteze. Piaţa, în schimb, deşi impresionată de eforturile de a prezenţa tehnologii mobile de top, nu au dezvoltat niciodată o relaţie strânsă cu brandul. Şi asta este de înţeles deoarece când construieşti un brand sub motto-ul „avem de toate” este greu să te diferenţiezi de concurenţă.

Astfel în timp ce Apple a avut mereu design-ul, Samsung performanţă, Sony senzorii foto, cei de LG au fost văzuţi că o companie serioasă care produce terminale high end de calitate dar cam atât. Anul acesta, la Mobile World Congress lucrurile s-au schimbat iar coreeni de la LG au fost priviţi pentru prima dată ca deschizători de drumuri.

Cea mai importantă lecţie pe care cei de la LG se pare că au învăţat-o este că telefoanele bune mereu vin la pachet cu o serie de compromisuri asumate şi alegeri despre ce integrezi şi ce dai de-o parte. Este indubitabil că există numeroşi ingineri talentaţi care au lucrat pe parcursul timpului la telefoanele LG iar asta se vede în performanţele impresionante ale terminalelor. Totuşi 2016 este primul an în care departamentul de Product Design şi-au făcut treaba impecabil pentru că LG G5 este pe buzele tuturor după Barcelona.

LG G5 are un corp subţire din aluminiu care seamănă foarte mult cu o variantă mai mică a lui Google Nexus 6P. Ceea ce nu este absolut deloc un lucru rău.

Cititorul de amprentă este poziţionat în acelaşi loc ca în cazul lui Nexus 6P iar camera foto iese foarte puţin în evidenţă, ca o mică umflătură pe spatele telefonului.

Displayul de 5,3 inchi este absolut superb iar rezoluţia de 2560 pe 1440 de pixeli garantează o claritate impecabilă a detaliilor.

Din punctul de vedere al perfrmanței, LG G5 se mişcă impecabil. Datorită procesorului Snapdragon 820 acompaniat de 4 GB de RAM, toate animaţiile sunt fluide, aplicaţia de cameră se lansează aproape instaneu şi nu există nicio sarcină pe care acest telefon să nu o poată duce la bun sfârşit.

Sistemul de camere este inedit şi interesant. Pe partea din spate se află o cameră principală de 16 megapixeli şi una secundară de 8 megapixeli, care poate realiza fotografii la un unghi de 135 de grade. Acestea pot fi folosite individual sau împreună, rezultând într-o imagine jucăuşă formată din mai multe straturi.

LG are 32 de GB de memorie internă, care poate fi extinsă printr-un card microSD, un port USB-C şi o baterie detaşabilă de 2800 de miliamperi. Însă compania nu a insistat pe specificaţii ci a prezentat noul G5 ca un gadget menit să le trezească utilizatorilor instinctul de a se juca.

Ce este impresionant la noul G5 este faptul că deşi toate accesoriile se conectează la telefon prin intermediul unor balamale şi a unor sisteme mecanice, tot procesul este extrem de rapid şi nu pare deloc şubred.

Pe lângă cele trei kit-uri numite în mod drăguţ "Friends", LG a dezvăluit trei noi accesori pentru smartphone-urile sale cu ocazia Mobile World Congress. Este vorba bineînţeles despre un kit de realitate virtuală numit LG 360 VR, o cameră foto care înregistrează imagini la 360 de grade, numită LG 360 Cam şi un roboţel jucăuş sub formă de sfera, numit LG Rolling Bot.

360 VR este diferit faţă de abordarea altor competitori precum Samsung, care a ales să opteze pentru un device în care ecranul smartphone-ului acţionează ca display şi pentru headset.

Kitul LG se conectează la Smartphone prin intermediul unui cablu USB ceea ce oferă o experienţă mai apropiată de cea a echipamentelor mai scumpe.

Displayul dual al headsetului are o rezoluţie de 960 pe 720 de pixeli şi LG a obţinut deja suportul YouTube 360 pentru acest device.

Camera 360 Cam este un device sferic cu doi senzori care captează imagini la o rezoluţie de 16 megapixeli sau video 2K şi va fi compatibilă direct cu YouTube 360 şi Google Street View.

Poate cel mai simpatic device prezentat la Barcelona este LG Rolling Bot, un roboţel care seamănă izbitor de tare cu deja celebrul Sphero BB8. Această jucărie drăgălaşă poate fi controlată prin intermediul smartphone-ului şi include un microfon şi o cameră, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea să-şi urmărească animăluţele de companie prin casă de la birou şi chiar vor putea vorbi cu ele.

Rolling Bot include şi o cameră video care înregistrează video HD şi poate fi aşadar şi un device interesant pentru a capta imagini inedite de la întâlnirile cu prietenii.

LG îşi propune să construiască un întreg ecosistem de "prieteni" plecând de la premisa că oriunde vei vedea un logo LG Play vei şti că acel device nu are nevoie de niciun fel de setup pentru a funcţiona.

Toate accesoriile care intră sub umbrela de Friends se vor sincroniza automat cu LG G5. Singurul lucru pe care mai rămâne să îl aflăm despre G5 şi prietenii săi este preţul despre care producătorii spun că va fi "rezonabil".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
doizero
2.0. GoPro HERO 7 Black, un gadget de acţiune
south park
Game review 2.0. Stick of Truth, un joc pentru fanii South Park
Partenerii noștri