Rusia interzice o cunoscută rețea de socializare

Data publicării:
social media android

Un tribunal din Moscova a decis că rețeaua de socializare LinkedIN încalcă reglementările locale de colectare a datelor.

logolinkedin

În timp ce LinkedIn încă așteaptă ca cerneala să se usuce pe documentele înțelegerii în valoare de 26,2 miliarde $ cu Microsoft, guvernul rus se pregătește să interzică site-ul de rețele profesionale cu totul. După cum relatează New York Times, un tribunal local din Moscova a decis că LinkedIn nu respectă normele locale de protecție a datelor. Compania va fi blocată în Rusia începând de joi, dar poate contesta în continuare decizia instanței.

Decizia tribunalului din Moscova va interzice miloanelor de membri pe care îi avem în Rusia să folosească LinkedIN pentru a-și crește afacerile” au declarat reprezentanții companiei.

Interdicția provine dintr-un nou set de reguli adoptate de ruși anul trecut care prevăd ca orice date cu caracter personal colectate de la cetățenii ruși să fie stocate pe servere din interiorul țării.

social media android

 

În timp ce guvernul a susținut că regulile ar proteja datele în cazul unui atac precum cel asupra LinkedIn din 2012, contestatarii au subliniat faptul că s-ar putea da guvernului posibilitatea de a solicita date de utilizator de la companii internaționale. Facebook și Twitter încalcă și ele în prezent aceste norme iar jurnaliștii de la Times scriu că este neclar de ce LinkedIn a fost chemat la raport înaintea acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri