Salina Turda poate fi vizitată și online, pe Google Street View

Data publicării:
salina turda google maps 1

În Salina Turda, luna trecută, experţii Google au petrecut două zile în subteran şi au fotografiat fiecare colţ. Acum, utilizatorii Street View pot vedea în detaliu galeriile de sare vechi de sute de ani şi impresionantele forme geologice formate în timp.

Dan Bulucea, manager Google România: „Aici în salină am folosit un sistem de camere care înregistrează, care permit o înregistrare panoramică la 360 de grade pe un tripod”.

Vizitatorii salinei spun însă că experienţa virtuală nu o poate înlocui pe cea reală.

Turist: „Aerul, locul, relaxare, tot. Nu se compară experienţa internetului cu cea de aici”.

Salina Turda nu a fost aleasă întâmplător. Statisticile Google arată că acest obiectiv ocupă locul cinci în topul celor mai căutate pe internet obiective turistice din România.

Maria Simona Baciu, directorul Salinei Turda: „Povestim de o vizibilitate extinsă inclusiv pe plan mondial, pentru că asta înseamnă Google în general. Credem că se va deschide un apetit al celor care călătoresc, cred că vor dori să simtă mediul salin. Cred că jumătate dintre cei care ne trec pragul sunt turişti străini”.

Turist: „Cred că e bine pentru cei care nu pot ajunge aici şi pot vedea acest loc de acasă. Sau ai posibilitatea să o explorezi puţin pe internet înainte de a veni aici în România”.

La Salina Turda au fost marcaţi şi cinci ani de existentă ai Google Maps România. Până acum, peste 98 la sută din drumurile şi străzile din România se regăsesc pe hărţile interactive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri