Salvează România cu 300 de euro şi un laptop

Data publicării:
22.11 hacks

Cu laptopurile personale şi echipamente IT care valorează cel mult 300 de euro, în mai puţin de 24 de ore, tinerii din imagine au creat un dispozitiv care poate salva vieţi. Aparatul are dimensiunea unui telefon mobil şi înglobează echipamente care acum nu pot fi cumpărate, separat, cu mai puţin de 3.000 de euro.

Dialog webdeveloper-reporter:

-Dispozitivul nostru e localizat la Biblioteca Naţională a României şi putem observa în timp real informaţii luate despre această clădire. Vom face testul cu gazul pentru a vedea dacă dacă depistează un gaz străin în aer.

-Ca şi cum am lăsat aragazul deschis?

-Exact. Primim o notificare atât prin telefon cât şi pe aplicaţie: please alert the autorities. E pericol de explozie. Se poate trimite automat şi un sms sau un apel la autorităţi.

Aparatul depistează cutremure, incendii, ba chiar şi eventuala înclinare a clădirii în care e montat. Fiecare mişcare e atent monitorizată.Că sunt cutremure, că sunt maşini care trec pe stradă, că e vântul care la clădirile foarte înalte provoacă înclinări şi vibranţii, care în timp duc la deteriorarea cimentului din care e făcut imobilul continuă dezvoltatorul.

Tot în 24 de ore a fost creată şi o aplicaţie care transformă o banală vizită la muzeu într-o aventură în toată regula. E un fel de ghid fără ghid. Aplicaţia îţi dă ghicitori şi indicii despre următorul loc, iar tu trebuie să întrebi oameni să afli diverse informaţii ca să ajungi acolo, iar acest mediu interactiv crează distracţie îşi prezintă  autorul aplicaţia.

40 de echipe au răspuns provocării să creeze de la zero o aplicaţie care să facă lumea mai bună. Unii au găsit soluţii la problemele cu care ei s-au confruntat zi de zi.

Webdeveloper:  Ideea a pornit de la o problemă a închirierii de biciclete în Bucureşti. Am stat de atâtea ori la cozi interminabile şi am completat o serie de formulare doar ca să mă plimb cu bicicleta. Iar soluţia... e telefonul. Faci o rezervare şi cu un QR code primit, doar mergem, scanăm şi ridicăm bicicleta fără să mai trecem prin cozile de ore.

După o zi şi o noapte de programare, acum e rândul companiilor IT să evalueze munca tinerilor. Unele aplicaţii ar putea fi cumpărate de corporaţii străine, alţi participanţi şi-ar putea găsi locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri