Samsung îşi avertizează clienţii: Televizoarele inteligente ascultă discuţiile personale

Data publicării:
televizor cu ecran curbat

Activiştii pentru protejarea vieţii private spun că tehnologia aminteşte perfect de ecranele din romanul „1984” al lui George Orwell, care spionau cetăţenii, informează bbc.com, citat de Mediafax.

Avertismentul Samsung a ieşit la lumină prin intermediul unui articol publicat de site-ul Daily Beast, care conţinea un extras din textul privind politica de confidenţialitate aferentă televizoarelor inteligente care se conectează la Internet, produse de compania sud-coreeană.

Textul respectiv explică faptul că televizorul va asculta oamenii din camera în care se află pentru a încerca să detecteze când sunt transmise comenzi sau termeni de căutare. „Dacă ceea ce spuneţi conţine informaţii personale sau secrete, acele informaţii pot fi incluse în datele capturate şi transmise unei terţe părţi”, potrivit textului politicii de confidenţialitate a Samsung.

Corynne McSherry, avocată specializată în proprietate intelectuală în cadrul Electronic Frontier Foundation (EFF), fundaţie implicată în dezbaterile privind problemele legate de drepturile digitale, a declarat pentru The Daily Beast că terţa parte la care face referire textul este probabil compania care furnizează serviciul de conversie a vorbirii în text (speech-to-text) pentru Samsung.

„Dacă eu aş fi clientul, aş vrea să ştiu cine este terţa parte şi în mod sigur aş vrea să ştiu dacă cuvintele mele sunt transmise într-o formă securizată”, a mai spus Corynne McSherry.

Pe de altă parte, Samsung a dat publicităţii un mesaj pentru a clarifica cum funcţionează opţiunea de activare vocală, precizând că aceasta poate fi dezactivată. „Samsung tratează cu seriozitate viața privată a utilizatorilor săi. Pentru toate Smart TV-urile Samsung, folosirea informațiilor selectate va fi efectuată în condiții de maximă transparență. Utilizatorii au posibilitatea de a opta pentru folosirea sau dezactivarea serviciilor oferite de noi”, se arată în comunicat, notează playtech.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri