Schimbări majore la Google. Gigantul american devine Alphabet

Data publicării:
largeNewGoogleLogoFinalFlat-a

 

„Alphabet este o colecție de companii, cea mai mare fiind, evident, Google. Acest nou Google va avea o structură mai lejeră, companiile care nu au legătură cu produsele online fiind, în urma schimbării, parte a holdingului Alphabet. Credem că această decizie ne va permite un management mai bun al activităților companiilor”, a declarat Larry Page, care, alături de Sergey Brin va conduce grupul nou creat.

Practic din nou-creata divizie Google vor face parte activitățile de bază (motor de căutare, publicitate online, Maps, YouTube și Android), iar restul activităților vor deveni divizii separate (Google Ventures, Google Capital, Google X, Life Sciences și Calico) ce vor face parte din holdingul Alphabet.

Decizia de reorganizare este explicată prin necesitatea dezvoltării altor proiecte pe lângă cele legate de activitatea pe internet. Printr-o mai clară definire a diviziilor sale, compania-mamă, botezată Alphabet, se va putea concentra pe conceptele mult mai îndrăzneţe promovate deja prin intermediul Google - maşina fără şofer, aparatură de uz casnic şi dispozitive medicale inteligente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri