Sistemul britanic de Sănătate, restabilit în urma atacului cibernetic

Data actualizării: Data publicării:
Chaos Computer Club Annual Congress
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 28: A participant sits with a laptop computer as he attends the annual Chaos Communication Congress of the Chaos Computer Club at the Berlin Congress Center on December 28, 2010 in Berlin, Germany. The Chaos Computer Club is Europe's biggest network of computer hackers and its annual congress draws up to 3,000 participants. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Sistemul Naţional britanic al Sănătăţii (NHS) s-a restabilit în urma perturbărilor provocate de în urma atacului cibernetic la nivel mondial, iar 97% din trusturile NHS ”funcţionează normal” în prezent, a anunţat sâmbătă ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relatează Reuters, citată de News.ro.

Chaos Computer Club Annual Congress
FOTO: Getty Images

Patruzeci şi opt din cele 248 de trusturi NHS din Anglia au fost afectate în atacul de vineri, a anunţat Rudd în urma unei reuniuni a Comitetului de reacţie în caz de crize COBRA.

Doar şase dintre aceste 48 de trusturi nu funcţionează normal în prezent, a precizat ea.

”Răspunsul a fost de fapt foarte bun”, a apreciat ministrul.

”Noi credem că avem pregătirea potrivită şi planurile potrivite pentru următoarele câteva zile pentru a ne asigura că limităm impactul să avanseze”, a adăugat ea.

Rudd a declarat anterior că Guvernul britanic nu ştie cine se află în spatele atacului, care a afectat de asemenea unele companii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri