Site-ul care identifică orice imagine

Data publicării:
veveri

Potrivit creatorilor proiectului, în timp ce încearcă să identifice subiectul din fotografia încărcat, site-ul acumulează cunoștinte noi, devenind din ce în ce mai performant.

 

Potrivit The Verge, unul dintre cele mai uimitoare teste trecute de site constă în încărcarea unei imagini, cu ajutorul telefonului mobil, și interogarea aplicației pentru a identifica aparatele de zbor de deasupra noastră. Aplicația apelează prin GPS locația din care a fost făcută poza și caută în bazele de date disponibile tipul aeronavei, altitudinea la care zboară și alte informații.

Aplicația nu o să reușească de fiecare dată să identifice corect fiecare subiect al imaginii, însă are o rată de succes destul de impresionantă”, spune Stephen Wolfram, fondatorul companiei care a dezvoltat proiectul. Wolfram spune că proiectul poate fi folosit și pentru identificarea și clasificarea colecțiilor de fotografii, fiind astfel util pentru recunoașterea vizuală în cadrul multor servicii online, precum conturile Google+.

Pe site au fost deja testate câteva zeci de milioane de fotografii cu scopul de a provoca aplicația să recunoască mamifere costumate amuzant dar și personaje fictive. În prezent aplicația reușește să identifice în mod corect aproximativ 10.000 de obiecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri