Soluţii eco. Materiale de construcţie din ciuperci

Data publicării:
materiale constructie bio din ciuperci

Rădăcinile ciupercilor sunt compuse din micelii, un tip de fungi care convertesc hidrocarburile în lanțuri de carbohidrați. Aceste lanțuri se înfășoară în jurul oricărui obiect care le iese în cale și formează un material extrem de dens.

Miceliile cresc sub pământ, ferite de lumina soarelui ceea ce înseamnă că nu este nevoie de nicio sursă suplimentară de energie pentru a le accelera dezvoltarea. Cercetatorii de la Ecovative au injectat acești compusi organici în diferite tipuri de materiale formate din reziduuri agricole iar rezultatul a fost uimitor.

Noul material dezvoltat de compania Ecovative poate avea o multitudine de întrebuințări, de la a servi ca un înlocuitor bio pentru ciment sau pal melaminat până la a înlocui ambalajele de polistiren sau de carton. Adoptarea la scară largă a noului material din ciuperci ar elimina o cantitate enormă de plastic sau alte materiale dăunătoare din gropile noastre de gunoi. Noul material s-a dovedit a fi foarte rezistent, ajungând în teste la rezultate comparabile cu cele ale cimentului.

În plus, compusul din micelii este și un bun izolator termic și ar reprezenta un substitut mai ieftin și mai eficient decât opțiunile toxice din momentul de față cum ar fi vata de sticlă sau spuma de poliuretan.

Proiectul celor de la Ecovative arată extrem de promițător și a captat deja atenția constructorilor, arheticților și oamenilor de știință din întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri