Studiu: Samsung se va distanţa de Apple pe piaţa telefoanelor inteligente

Data publicării:
samsung 20galaxy 20siii 20mfax-41993

Revenind în ofensivă, Apple ar putea lansa un iPhone mai ieftin, după modelul iPad Mini, pentru a atrage clienţi din rândul utilizatorilor smartphone-urilor mai puţin performante, consideră experţiiStrategy Analytics..

Vânzările de smartphone-uri la nivel mondial vor creşte cu 27% în acest an, la 875 milioane unităţi, după o creştere puternică de 41% în 2012. Încetinirea este determinată de saturarea unor pieţe cheie precum economiile dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest şi Asia.

Samsung Electronics ar trebui să livreze 290 milioane de smartphone-uri în acest an, în urcare cu 35% de la nivelul de 215 milioane unităţi estimat pentru 2012, potrivit Strategy Analytics, informează MEDIAFAX.

Vânzările Apple ar urma să crească totodată cu 33%, la 180 milioane de smartphone-uri.

Astfel, cota de piaţă a Samsung va urca de la 31% la 33%, în timp ce Apple va ocupa 21% din piaţă, faţă de 20% anul trecut.

Conform termenelor de lansare de până acum, Samsung ar putea dezvălui în primăvară sau vară Galaxy S IV, cea de-a patra versiune a navei amiral care a asigurat succesul şi notorietatea companiei pe piaţa smartphone-urilor în ultimii ani. Spre finalul anului, compania sud-coreeană ar trebui să prezinte cea de-a treia generaţie a telefonului-tabletă Galaxy Note.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri