TAG Heuer va lucra cu Intel și Google pentru dezvoltarea unui ceas inteligent

Data publicării:
141284763

TAG Heuer, divizia de ceasuri elvețiene a grupului Louis Vuitton, este cea mai recentă companie care vrea să lupte cu Apple pe segmentul smartwatch-urilor de lux. Ceasul inteligent al celor de la TAG Heuer va fi dotat cu sistemul de operare Android al celor de la Google, iar puterea sa de calcul va fi asigurată de un procesor Intel.

Nu sunt primii ceasornicari elvețieni care intră pe această nouă nișă tehnologică. Swatch a prezentat încă de săptămâna trecută un ceas inteligent. Îl promovează mai puțin ca pe un aparat electronic și mai degrabă ca pe un ceas de lux aproape normal, pe care tehnologia îl ajută să fie personalizat mai ușor.

„Nu o să ne transformăm și nu o să punem telefonul mobil la încheietură. Îi lăsăm pe alții să o facă. Samsung a făcut-o, Sony a făcut-o, toată lumea o face”, spune Nick Hayek, director general Swatch.

Declarația șefului Swatch confirmă faptul că ceasornicarii elvețieni au început să se simtă amenințați de ceasurile inteligente abia după prezentarea Apple Wach. Pentru că, spre deosebire de ceasurile celor de la Samsung, Sony sau Motorola, care sunt gadgeturi pentru încheietură, ceasul Apple poate fi considerat și un accesoriu vestimentar. Mai ales în versiunea sa placată cu aur.

Iar amenințarea Apple pentru ceasornicarii elvețieni și-a făcut simțită prezența și la târgul de ceasuri din Basel. Timp de aproape 100 de ani a fost cea mai mare expoziție de ceasuri scumpe, dar clasice. Anul acesta au apărut și noi tehnologii.

„Frédérique Constant a început să facă ceasuri inteligente pur și simplu pentru că a vrut să fie în pas cu tendințele. Am văzut că există o cerere pentru acest tip de produs, dar nu am vrut nici sa-l alterăm. Până la urmă, un ceas este un ceas”, spune Anabelle Corlay, reprezantant Frédérique Constant.

Majoritatea producătorilor elvețieni privesc lucrurile în acest fel. Se tem că dacă își fac ceasurile prea inteligente se avântă pe o piață a electronicelor pe care nu o stăpânesc prea bine. Dar, în același timp, sunt conștienți că diamantele încrustate pe cadran și cureaua din metal prețios nu mai este de ajuns pentru clienții care vor ca ceasurile să arate mai mult decât ora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri