Târg IT în București. Ochelari controlaţi prin comandă vocală şi ceas-telefon

Data publicării:
ochelari poze

Organizatorii târgului de tehnologie îi aşteaptă pe fanii gadgeturilor să probeze şi ultimul model de ochelari pentru jocurile 3D. Inovaţiile costă între 300 şi câteva mii de euro.

De acum înainte, pozele pot fi făcute şi cu ochelarii Google, conectaţi wireless la internet.

Pentru a-i încerca, zeci de pasionaţi de tehnologie au stat la rând minute întregi, la un târg de tehnologie şi aplicaţii mobile din Capitală, cu atât mai mult cu cât românii au contribuit şi ei la crearea lor.

În Romania apar dezvoltatori. Avem oameni şi companii care dezvoltă tehnologii avangardiste. Primul joc de Google glass a fost dezvoltat în România”, a declarat Cristian Hosu, organizatorul târgului IT.

Ochelarii vor fi lansaţi în Statele Unite, în 2014, la un preţ de 300 de dolari şi apoi vor ajunge şi în Europa. La fel de căutaţi au fost şi ochelarii pentru jocuri video. Experienţa este una ameţitoare, spun tinerii care au simulat un zbor cu o viteză de sute de kilometri pe oră. 

La târg, a fost prezentat şi ceasul inteligent al celor de la Samsung, care poate filma şi fotografia. Costă aproximativ 300 de euro şi se va găsi în magazine peste câteva zile. În primele şase luni din an, românii au cumpărat echipamente IT in valoare de 200 de milioane de euro.

Alte 500 de milioane au plătit pentru electrocasnice şi echipamente de birou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri